Hlavní obsah

Slavia se trápila, ale do odvety půjde s nadějným náskokem

PRAHA

Fotbalisté Slavie Praha se v úvodním zápase 1. kola Poháru UEFA s Corkem City trápili, ale nakonec vybojovali výsledek, který si před zápasem přáli. Výhra 2:0 jim před odvetou v Irsku dává velmi dobré vyhlídky na postup. Trenér Karel Jarolím před utkáním tvrdil, že by byl spokojen, kdyby slávisté neinkasovali a alespoň dva góly vstřelili.

Článek

Obojí se mu splnilo. "Dopadlo to dobře, i když trochu štěstí tam bylo. I my jsme však měli několikrát smůlu, takže si myslím, že se to vykompenzovalo. Máme za sebou teprve poločas, devadesát minut v Corku bude ještě hodně těžkých," uvedl kouč.

Po špatném vstupu do podzimní části sezony pro něj bylo prý pozitivní, že se ve čtvrtek na Strahově hrál fotbal, na který se dalo dívat. "Vytvořili jsme si dost příležitostí, ale neumíme s nimi nakládat, z českých týmů se s tím potýká každý. Kdo umí zakončovat, hraje jinde," prohlásil Jarolím. "Hra byla celkem dobrá, ale ve finální fázi jakoby hráči zpanikařili, neumí situace řešit instinktivně," poukázal na jeden z největších problémů hry svého mužstva.

Rovněž svému týmu vytkl, že soupeře pouštěl do nebezpečných situací před brankou. "Takový zápas bychom měli sehrát zkušeněji, to ale snad přijde časem," řekl Jarolím s poukazem na mladý kádr mužstva.

V Poháru UEFA přál Slávii los

Slavia se sice trápí, ale v Poháru UEFA jí přál los, který Pražanům přidělil slabého protivníka. "Nepřekvapilo mě, že Cork hrál tak otevřený fotbal. Z domácí soutěže není zvyklý bránit. Ze hřišť soupeřů má snad lepší bilanci než doma. Musím přiznat, že hlavně v prvním poločase nám dopřál hodně prostoru. Věřím, že doma se budou ještě více tlačit dopředu a to bude šance pro brejkové situace. Tam jsou Irové zranitelnější," uvedl Jarolím.

Do odvety by mohl být prý v pořádku Holeňák a po trestu bude k dispozici i Vlček. "Právě jejich zkušenosti by ostatním mohly hodně pomoci," míní kouč, který by rád ještě získal videokazetu ze zápasu Corku s Djurgaardenem. "Možná ani nemá smysl jezdit na jejich ligový zápas, to není žádné měřítko," dodal Jarolím.

Reklama

Související témata: