Hlavní obsah

Nepřípustné, čertil se Trpišovský nad triviálními chybami, které srazily Liberec

Liberec

Marně nabádal v přípravě hráče, aby se vyvarovali nevynucených chyb. Když pak během prvního poločasu boje s Fiorentinou kouč libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský sledoval počínání svěřenců při třetím pokračování skupiny J Evropské ligy, mohl jen lomit rukama. „Podobně chyby si prostě nemůžeme dovolit," káral tým, jenž italskému soupeři daroval tři body a po výsledku 1:3 bude jeho cesta do jarní fáze soutěže hodně komplikovaná.

Foto: Vít Černý, ČTK

Trenér Liberce Jindřich Trpišovský při utkání s Fiorentinou.

Článek
Fotogalerie

Jste z výsledku a výkonu proti Fiorentině hodně rozmrzelý?

První půli jsme nehráli vůbec dobře, Fiorentina byla jasně lepší. Vytvořila si tři stoprocentní šance, držela míč, zatímco moji hráči běhali jen bez balónu a byli všude pozdě. Dokonce tam byla pasáž, kdy nám protivník pět minut nepůjčil míč. Podobné chyby jako ve čtvrtek si prostě nemůžeme dovolit, protože týmy na mezinárodní scéně je umí potrestat. Vždyť my jsme tři gólové situace soupeři připravili. Při poslední brance dohrávala Fiorentina akci do prázdné branky. My měli stejnou příležitost rovněž, jenže končila odkopem od branky.

Tentokrát se pod první a druhý gól výrazně podepsal Karafiát, který absolvoval v Evropské lize debut v základní sestavě. Byl jste s jeho výkonem spokojený?

Před tři čtvrtě rokem hrál druhou ligu, teď nastupuje proti Fiorentině... Byl u těch situací, ale jsme s ním spokojení. Naše nároky na stopery z hlediska rozehrávky jsou vysoké a proti Fiorentině čelil vynikajícím hráčům. Inkasované góly vyplynuly ze situací, které jsme špatně vyřešili.

Do druhého poločasu jste však vstoupili odlišně, i přes dvoubrankové manko sebevědomě a donutili Fiorentinu k chybám.

Šli jsme na riziko, hráli jeden na jednoho. Vyplynul z toho tlak a snížení. V okamžiku, kdy jsme hráli dobře, naše snaha vrcholila a vyrovnání bylo blízko, udělali jsme triviální chybu v rozehrávce. Třetí gól zápas ukončil.

Nevyčítáte si s odstupem, že jste solidně hrajícího Sýkoru nahradil Bartošákem, který po dvou minutách na ploše Italům naservíroval třetí gól?

S odstupem pochopitelně ano. Ale reagovali jsme na příchod Tella, který je abnormálně rychlý. Během chvíle měl několik nebezpečných náběhů, proto jsme chtěli dostat na trávník čerstvého hráče, jenž má navíc dobrý centr, protože těžiště hry bylo před brankou Fiorentiny.

Jak vidíte nyní šance na postup do jarní fáze?

Situace je hodně složitá. Čeká nás nejtěžší zápas skupiny na hřišti Fiorentiny. Abychom nebyli ze hry vyřazení po čtyřech kolech, už nesmíme prohrát a ještě ideálně vyhrát v Itálii.

Nyní vás před odvetou v Itálii čekají během týdne tři ligová utkání. Podepíše se negativně na týmu další prohra na evropské scéně?

Po reprezentační pauze nehrajeme špatné zápasy. Konfrontace s Fiorentinou v druhém poločase ukázala, že naše mužstvo má kvalitu. Jen nesmíme dostávat tolik gólů a být efektivnější. Prohra s námi nesmí zacloumat. Čeká nás klíčový týden podzimu. Hrajeme s Hradcem, v Karviné a na Bohemians. Od těchto tří výsledků se bude v našem podání odvíjet ligová soutěž.

Postoupí Liberec ze základní skupiny J do vyřazovací fáze Evropské ligy?
Ano
19,8 %
Ne
80,2 %
Celkem hlasovalo 1785 čtenářů.

Reklama

Související témata: