Hlavní obsah

Hráli jsme ustrašeně, litoval trenér Slavie Jarolím

PRAHA

Další pohárovou zkušenost mají za sebou fotbalisté pražské Slavie. Ti ve čtvrtečním úvodním utkání nestačili na Tottenham Hotspur, kterému v úvodním utkání prvního kola poháru UEFA podlehli na Strahově 0:1. "Bylo tam příliš respektu," litoval na pozápasové tiskové konferenci trenér Slavie Karel Jarolím.

Článek

Slávisté se před téměř patnáctitisícovou návštěvou pátého celku loňské sezóny Premier League zalekli a zejména v prvním poločase hráli s přílišnou úctou. "Hlavně první poločas bylo v naší hře moc respektu k soupeři. Pozdě jsme přistupovali k hráčům, proto nás Tottenham přehrával. Nedá se říct, že by kromě branky měl nějaké výrazné šance. Bylo to z naší strany hodně ustrašené s hodně nevynucenými chybami," říkal Jarolím.

Po změně stran se obraz hry domácích zlepšil a několikrát se slávisté dostali až před anglického reprezentačního brankáře Paula Robinsona. "Ve druhém poločase jsme se trošku oklepali, měli jsme dvě tři slibné situace. Bohužel jsme gól nevstřelili. Věřil jsem, že uhrajeme do odvety lepší výsledek. Teď se musíme soustředit na ligu, máme čtrnáct dnů na to, abychom se pokusili o malý zázrak v Londýně," nevzdává se Karel Jarolím.

Jol chválil Zokoru

Spokojený byl po utkání trenér Tottenhamu Martin Jol. Ten se ve středu netajil obavami z domácí síly Slavie, ta ale jeho slova nepotvrdila. "Výsledek je pro nás nejdůležitější. Chtěli jsme dát gól, což se nám podařilo. V první půli jsme kontrolovali hru, i když nějaké šance soupeř ve druhém poločase měl. Slavia pak začala věřit, že by se mohla do zápasu vrátit, ale k dalším šancím se nedostala," zhodnotil zápas nizozemský trenér Kohoutů.

Silnou zbraní Hotspur byla defenzíva, která slávisty do gólové tutovky nepustila. "Hráli dobře nejen oba stopeři, ale celá obrana. To je základ. Kvalitní výkon podal i Zokora. Musí se přizpůsobovat jinému stylu a zvládá to výborně," vyzdvihl Jol výkon záložníka z Pobřeží Slonoviny, jehož průnik přinesl jediný gól utkání.

Odveta na White Hart Line v Londýně se hraje 28. září.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.