Hlavní obsah

Galásek brankou zajistil Norimberku osmou remízu v sezóně

CÁCHY

Český reprezentant Tomáš Galásek byl jediným úspěšným střelcem Norimberku při remíze 1:1 v Cáchách. Bývalý kapitán české reprezentace tak zajistil Norimberku již osmou remízu v sezóně z dvanácti utkání. Proto patří bavorskému celku až dvanáctá pozice se ziskem čtrnácti bodů.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Galáskova chvíle přišla po půlhodině hry, kdy dostal přihrávku od slovenského spoluhráče Mintála a pravačkou mířil přímo do horního rohu branky. Druhý český reprezentant Jan Polák branku slavil jen na lavičce, jelikož do utkání zasáhl až v 74. minutě. Byl tak u toho, když v poslední minutě vyrovnával hlavou Plasshenrich.

Stuttgart dokázal ve druhé půli otočit utkání v Hannoveru a zvítězil 2:1. Dostal se tak na první místo tabulky, když využil zaváhání dosud prvních Brém, které předběhl o jeden bod. Již ve 13. minutě otevřel skóre domácí Rosenthal a vedení vydrželo Hannoveru, za který odehrál celé utkání Jiří Štajner, do poločasu. Na začátku druhé půle se totiž do míče opřel z voleje Hitzlsperger a zblízka srovnal. Za dalších pět minut se na hranici pokutového území uvolnil Cacau a levačkou zajistil hostům tři body.

Německo - 12. kolo:
Cáchy - Norimberk 1:1 (90. Plasshenrich - 29. Galásek), Hannover - Stuttgart 1:2 (13. Rosenthal - 49. Hitzlsperger, 54. Cacau).
Tabulka a statistiky soutěže

Reklama

Související témata: