Hlavní obsah

Mourinho se omluvil, že hráče Evertonu nařkl z filmování

LONDÝN

Trenér londýnské Chelsea José Mourinho se omluvil za své chování po nedělním vítězném ligovém zápase s Evertonem, kdy útočníka soupeře Andrewa Johnsona obvinil z filmování. Johnson se podle něj snažil vymodlit si penaltu a Everton už si na Mourinha kvůli tomu stěžoval u národní Fotbalové asociace.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

Rozhodčí penaltu neodpískal a televizní závěry nebyly průkazné. Mourinho dnes vzal svá slova zpět, protože už i podle něj nemusel být Johnsonův pád pokusem o filmování.

"Snažil se Andy Johnson vyhnout střetu s mým brankářem? Teď se zdá, že odpověď na tuto otázku zní ano, takže si Everton, jeho trenér a on sám zaslouží moji omluvu," uvedl Mourinho v oficiálním prohlášení.

Funkcionáři Evertonu jeho krok přivítali. "Zdravý rozum zvítězil a toto je konec celé záležitosti. Vztahy mezi námi a Chelsea vždycky byly obdivuhodné a jsem si jistý, že budou pokračovat," uvedli.

Portugalský trenér se hájil, že v podstatě nikdy Johnsona neoznačil za podvodníka. "Nikdy jsem nepoužil tak agresivní slova, jaká o mých hráčích v minulosti říkali někteří trenéři," zdůraznil.

Reklama

Související témata: