Hlavní obsah

Real Madrid prý nabídl Beckhama Interu Milán

MILÁN

V Interu Milán možná dojde ke střídání hvězdných záložníků. Portugalského fotbalistu Luise Figa, jenž má namířeno do Saúdské Arábie, by mohl v týmu nahradit David Beckham. Real Madrid nabízí podle britských médií bývalého kapitána anglické reprezentace italskému mistrovi za čtyři milióny liber (zhruba 164 miliónů korun).

Foto: ARCHIV

David Beckham

Článek

Španělský velkoklub se k tomuto kroku rozhodl poté, co Beckham nepřistoupil na prodloužení smlouvy. V Madridu má kontrakt do léta, kdy by mohl z Realu odejít zadarmo. Podle šéfa Realu Ramóna Calderóna může jednatřicetiletý záložník stále na novou dvouletou smlouvu kývnout a na San Bernabeu zůstat.

"David měl po našich jednáních v posledních měsících nabídku na stole, záleží na něm. Jsme s ním spokojeni a budeme rádi, pokud zůstane," tvrdí prezident klubu, přestože Beckham po letním příchodu trenéra Fabia Capella ztratil místo v základní sestavě a se svým malým vytížením nebyl spokojen.

Jeho pozici ve slavném mužstvu možná ještě zkomplikuje nedávný příchod argentinského mladíka Fernanda Gaga. Dvacetiletý středopolař, jenž přestoupil do Madridu za 20 miliónů dolarů z Boky Juniors, si prý před podpisem smlouvy vymohl určité podmínky ohledně své úlohy v týmu.

Inter už před několika týdny dal najevo, že o Beckhama stojí a pokusí se ho zlákat výhodnými finančními podmínkami. Podle deníku Sun je připraven nabídnout hráči plat 110 000 liber týdně, o 10 000 víc, než má v Realu, a především úplnou kontrolu nad jeho marketingovými právy a dalšími výdělky z aktivit mimo hřiště. Madridský klub si v současnosti bere polovinu z Beckhamových ročních příjmů od sponzorů, které údajně činí 20 miliónů liber.

Reklama