Hlavní obsah

Mourinho prý místo drahých nákupů raději nechá hrát asistenta

LONDÝN

Trenér fotbalistů Chelsea José Mourinho prohlásil, že nehodlá utrácet "šílené" částky za příchody nových posil do obrany, kde má v současnosti jeho tým největší slabinu. To prý raději do obrany nasadí svého asistenta.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

"Po zkušenostech s anglickým trhem dám na stopera raději asistenta Baltemara Brita. Je mu pětapadesát, ale je to stále dobrý obránce. Raději budu hrát s ním než platit šílené peníze, kteří někteří lidé požadují," řekl Mourinho podle agentury Reuters.

Chelsea se dostala velkých problémů se středními obránci, když se v úterním utkání s Aston Villou zranil nizozemský univerzál Khalid Boulahrouz. Kvůli zranění kolena bude chybět podle odhadů asi měsíc. Ricardo Carvalho vynechá jedno utkání kvůli žlutým kartám, po operaci zad se teprve chystá k návratu kapitán anglických šampiónů John Terry.

Carvalho nesmí pro trest hrát

Mourinho se snažil získat jako náhradu Micaha Richardse z Manchesteru City, který však údajně požadoval odstupné 18 miliónů liber, což je i pro bohatou Chelsea nepřijatelná cena. "Jen proto, že nyní potřebujeme obránce, si lidé myslí, že jsme hloupí," zlobil se portugalský trenér. "Líbí se mi Aston Martin, ale když za něj budete chtít milión liber, řeknu, že jste blázen, protože to auto stojí 250 tisíc liber," uvedl Mourinho.

Potíže bude mít 10. ledna v pohárovém utkání s Wycombem. "Nemáme hráče, kteří by za nás hráli. Sezónu jsem začali se třemi středními obránci a v současnosti máme jen Carvalha, který proti Wycombu nesmí kvůli trestu hrát," řekl Mourinho.

Z nouze by mu podle britských médií mohl pomoci čtyřiapadesátinásobný portugalský reprezentant Jorge Andrade, který do roku 2002 hrál za Porto, tedy za Mourinhův bývalý klub. Do Chelsea možná přijde do konce sezóny na hostování z La Coruni, která ho nechá v Anglii rozehrát poté, co devět měsíců laboroval s křížovými vazy v koleni.

Reklama

Související témata: