Hlavní obsah

Udine chce vedle Sivoka i Zápotočného z Liberce

LIBEREC

Italský fotbalový klub Udinese Calcio v zimním přestupním termínu zatoužil po kapitánech elitních českých týmů. Po sparťanovi Tomáši Sivokovi, jehož přestup by měl být dotažen v nejbližších dnech, má celek Serie A zájem také o libereckého obránce Tomáše Zápotočného. Zástupci Udine poprvé oficiálně kontaktovali vedení severočeského klubu, brzy by měla začít další jednání.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Liberecký obránce Tomáš Zápotočný

Článek

"Ano, Udine nás dnes oslovilo. My jsme ochotní a připravení jednat, čekáme, s jakou nabídkou přijdou. Teď je na tahu italská strana," řekl ČTK ředitel libereckého klubu Libor Kleibl.

Šestadvacetiletému Zápotočnému vyprší v Liberci smlouva na konci sezóny a reprezentační stoper se netají tím, že by rád poprvé v kariéře vyzkoušel zahraniční angažmá. Třeba i kvůli tomu, že jej na konci loňského roku rozladila pokuta ve výši 150 tisíc korun od disciplinární komise za znevážení jména svazu.

Pokud Zápotočný vydrží v Liberci až do léta, nedostal by za něj Slovan od zahraničního zájemce žádné peníze. "Ale Udine by Tomáše chtělo získat už v zimním přestupním termínu," řekl ČTK hráčův manažer Pavel Zíka.

Udine, do kterého má namířeno i sparťan Sivok, Zápotočného sleduje už delší dobu. Není tak vyloučeno, že se v sedmém týmu italské ligy sejdou dva čeští fotbalisté.

Pokud by Liberec opustil Zápotočný, přišli by úřadující čeští šampioni o druhý základní kámen své defenzivy. Na začátku ledna se na dva roky upsal ruskému Vladivostoku reprezentační gólman Marek Čech, teď možná odejde i Zápotočný. Slovan by v něm navíc ztratil i nejlepšího podzimního střelce: Zápotočný dal na podzim v lize pět branek, dvakrát se trefil i v Poháru UEFA

Reklama