Hlavní obsah

Koloušek: Ve Strakovi chyba nebyla, odchod je pro něj vysvobození

INNSBRUCK/PRAHA

Očekávaný odchod, který ale bude pro trenéra Františka Straku velkou úlevou a vysvobozením. Tak mluví o vyhazovu trenérského bouřliváka z Innsbrucku ještě do středy jeho svěřenec a záložník Tirolu Václav Koloušek. Podle něj Strakova pozice u týmu, který čeká na výhru už dvanáct zápasů, byla už neudržitelná.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Václav Koloušek

Článek

Koloušek se ve čtvrtek Straky zastal, chyba prý byla spíše v některých hráčích, jejichž výkonnost prý zdaleka není odpovídající. "Vždycky je jednodušší odstřelit trenéra než vyhodit čtyři nebo pět hráčů. Budeme mít sice nového trenéra, ale všichni brzo uvidí, že ve Strakovi ta hlavní chyba nebyla," řekl ve čtvrtek v telefonickém rozhovoru s ČTK Koloušek.

Bývalý záložník pražské Dukly, Liberce, Sparty, Slavie a Příbrami některé své spoluhráče vůbec nešetřil a veřejně se pustil do jejich kritiky. Na mušku si vzal především kapitána Ferdinanda Feldhofera, který se prý hodně zasadil o Strakovo odvolání.

"Straka Feldhofera nedávno kritizoval v novinách, protože nehrál podle představ. Bylo to naprosto oprávněné, protože hraje opravdu strašně. Jenže on si myslí, že je v reprezentaci, takže je nedotknutelný. Nechce si zkrátka přiznat, že dělá chyby," popsal Koloušek.

Feldhoferova reakce na Strakova slova prý byla nečekaná. "Urazil se jako malé dítě. A přestože se mu Straka pak přede všemi omluvil, pořád za zády něco řešil s manažerem. Je to nepochopitelné, pro mě to prostě není kapitán a už jsem mu to také natvrdo řekl. Nemám se s ním o čem bavit," pokračoval český fotbalista, který před šesti dny oslavil jednatřicáté narozeniny. "Přitom Straka se Feldhofera a ostatních dlouho zastával, pořád nad nimi držel ochrannou ruku. Ale oni místo toho, aby hledali chybu u sebe, pořád viděli problémy jinde," podivoval se Koloušek nad chováním některých spoluhráčů.

Straka prý doplatil i na to, že v Innsbrucku není široký kádr. "Kdyby Straka mohl, tak některé hráče určitě bez milosti ze sestavy vyndá. Ale on prostě neměl kam sáhnout," řekl Koloušek.

Dvě party v kabině

Ze současné atmosféry, která vládne v innsbrucké kabině, je viditelně rozmrzelý. "To, co se tady teď děje, jsem asi v životě nezažil. Vznikly tady takové dvě party, což je vždycky špatně. Feldhofer se to teď sice snaží urovnávat, ale mě zklamal na celé čáře," tvrdil fotbalista, který před necelými třemi lety zvládl boj s leukémií.

Podle Kolouška je štěstí, že o jediném sestupujícím v rakouské lize je už dopředu rozhodnuto. GAK Štýrský Hradec totiž kvůli špatné finanční situaci přišel o 28 bodů a jeho osud je zpečetěn. Jinak by byl Innsbruck, kde kromě Kolouška hraje i útočník Jiří Mašek, žhavým adeptem na pád do druhé ligy. Tirol totiž nevyhrál od 12. listopadu.

"Aspoň, že nemůžeme spadnout do druhé ligy, to by bylo hodně nepříjemné," oddechl si Koloušek. "Nedá se říct, že bychom hráli úplně špatně. Ale dostáváme góly po neuvěřitelných individuálních chybách, které snad nedělají ani žáci. A na druhé straně se strašně na góly nadřeme," posteskl si Koloušek.

Reklama

Související témata: