Hlavní obsah

Hapalův pohádkový start v Nitře: čtyři zápasy, čtyři vítězství

PRAHA/NITRA

Český fotbalový trenér Pavel Hapal si na svém prvním zahraničním angažmá v roli kouče vychutnává začátek snů. V Nitře vzbudila euforii vítězná jízda jeho svěřenců, kteří vyhráli ve všech čtyřech zápasech nové sezóny a drží se v čele ligy s mistrovskou Žilinou. Tým dalšího českého trenéra Pavla Vrby rovněž neztratil ani bod, ale hlavně vítězná jízda Nitry je velkou senzací.

Foto: archiv

Pavel Hapal

Článek

"Ale nejsem žádný kouzelník. To jsou jen pohádkové bytosti a já beru život reálně," citovaly klubové internetové stránky Hapala, který v české lize vedl Opavu, Zlín a ostravský Baník. "Nikdo a ani já jsem nečekal, že budeme mít plný počet bodů. Ale asi to nebude náhoda," řekl Hapal.

V létě v tichosti odešel do Nitry, ale nyní je bývalý reprezentant a hráč bundesligového Leverkusenu či španělského Tenerife v centru pozornosti. Nitra v čele ligy, to je šok. Zápasy Hapalova týmu, kde působí i český obránce Tomáš Janíček a záložník Jan Gruber, mají zajímavého společného jmenovatele, Nitra pokaždé vyhrála o jeden gól. "Je to trochu náhoda, několikrát jsme mohli vyhrát i vyšším rozdílem. Ale naši hráči během celého týdne dobře pracují. A k tomu se musí připočíst velká vůle a odhodlání," uvažoval Hapal nad tím, proč se Nitře tolik vydařil start do ligy.

Snad neztratí svou kouzelnou moc

Nitra už letos dokázala otočit nepříznivě se vyvíjející zápas s Trnavou, branka ze čtvrté minuty nastaveného času jí přinesla výhru v Senci. A v posledním kole Nitrané vyhráli i v Dubnici. "Sám jsem zvědavý, čeho letos můžeme dosáhnout. Ale chceme trápit i favority," přál si Hapal, který na konci července oslavil osmatřicáté narozeniny.

Nečekaný dárek mu jeho svěřenci dali dva dny po nich. Po vítězném obratu proti Trnavě Hapala vzali a i v obleku jej hodili do bazénku v kabině. "Snad neztratí svoji kouzelnou moc a bude nám pomáhat dál. Ale voda mu snad nemohla nijak moc uškodit," žertoval Hapal, který při vítězné jízdě nemění svršky.

Velká zkouška čeká Nitru už v šestém kole, po nejbližším zápase proti Zlatým Moravcům se Hapalovo mužstvo utká s mistrovskou Žilinou. Český lodivod si teď přeje, aby Nitra neklopýtla a i do zápasu se šampionem šla s plným bodovým ziskem. "Jít v takové pozici do zápasu s Žilinou je pro nás obrovská motivace," připustil Hapal.

Reklama

Související témata: