Hlavní obsah

Trenér Hagi rezignoval hned po prohře se Slavií

BUKUREŠŤ

Trenér Steauy Bukurešť Gheorghe Hagi rezignoval hned druhý den po prohře s fotbalisty pražské Slavie v Lize mistrů. Jako důvod pro agenturu AP ve čtvrtek uvedl pokračující neshody s majitelem klubu Gigim Becalim. "Už toho mám dost. To napětí bylo nesnesitelné a já jsem se cítil v klubu jako na mučidlech," zdůvodnil Hagi své rozhodnutí, k němuž už se zřejmě schylovalo delší dobu.

Článek

"Byl jsem rozhodnut už před zápasem v Praze, ale nemohl jsem v tom chlapce nechat," dodal Hagi.

Nejslavnější rumunský fotbalista všech dob tak opouští klub už po třech měsících a na toto období určitě nebude rád vzpomínat. Steaua měla nepovedený start do ligy, v tabulce je až na sedmém místě a ani středeční vstup do Ligy mistrů jí na Strahově nevyšel.

Becali Hagiho několikrát velmi ostře kritizoval. Tvrdil, že je na práci trenéra v klubu špatně připraven a z někdejších kamarádů z dětských let se rychle stali úhlavní nepřátelé. Už před utkáním se Slavií se majitel klubu nechal slyšet, že Hagi musí dát do základní sestavy Romea Surdua a Valentina Badoie. Jinak prý ho vyhodí.

O nástupci ještě rozhodnuto není

Ale kouč si do složení mužstva mluvit nenechal. Po porážce Becali prohlásil, že nemůže obětovat budoucnost Steauy kvůli trenérovi, i když se ten trenér jmenuje Hagi. Kouč ho předešel a sám oznámil rezignaci. "Neuvedl žádný důvod. Je to jeho čestné rozhodnutí," řekl Becali agentuře Reuters.

Trenér Slavie Karel Jarolím zatím netuší, co to bude znamenat pro příští souboj se Steauou, který se bude hrát 27. listopadu v Bukurešti. "Každá změna trenéra přináší nějaký impuls pro mužstvo. Není možné předem předpovídat, jak se to projeví na výkonu. Je mi ale jasné, že budeme muset rumunský celek sledovat pozorněji, protože se může změnit jeho herní styl," řekl ČTK Jarolím.

Pro Hagiho to není první rezignace, v roce 2001 opustil rumunský reprezentační tým po neúspěchu v kvalifikaci pro mistrovství světa a o dva roky později předčasně ukončil angažmá v tureckém Bursasporu po nevydařeném startu do sezóny. V roce 2005 vyhrál s Galatasaray Istanbul Turecký pohár, a pak vedl Politehniku Temešvár, kterou teď trénuje Dušan Uhrin mladší.

O nástupci ještě není rozhodnuto, Becali si vybral bývalého trenéra Steauy Cosmina Olaroia, který momentálně vede klub Al Hilál v Saúdské Arábii. "Je jako můj bratr. Už dříve mi slíbil, že mi bude k dispozici. Stačí jen zavolat," řekl klubový šéf. Prozatím mužstvo povede Hagiho italský asistent Massimo Pedrazzini.

Reklama

Související témata: