Hlavní obsah

Fotbalista Kováč má blízko do Sampdorie Janov

PRAHA

Český fotbalový reprezentant Radoslav Kováč, který momentálně hraje ruskou ligu za Spartak Moskva, je blízko angažmá v Sampdorii Janov. Změna působiště už závisí jen na finální dohodě klubů, která měla být v pondělí večer otázkou hodin.

Článek

„Působení v Sampdorii by se mi moc líbilo. Určitě bych měl větší naději nastupovat pravidelně než třeba v Interu Milán, který se o mě ucházel před časem,“ řekl Kováč v rozhovoru pro deník Právo. Viktor Kolář z agentury Sport Invest International jednání potvrdil.

Všechno je podle dostupných informací otázkou dohody mezi Spartakem a vedením Sampdorie. Jedná se o způsobu uvolnění hráče. Ve hře je varianta s ročním hostováním a opcí na následný přestup. Pokud bude transfer realizován, bude předpokládaná celková suma včetně následného přestupu kolem pěti miliónů eur.

Sampdorie skončila v minulém ročníku italské ligy na šestém místě a bude hrát Pohár UEFA. „Město je super, klub má fantastické fanoušky. Po třech a půl letech v Rusku by se mi moc zamlouvala i změna podnebí. Přítelkyně Klárka je z té možnosti nadšená,“ vypráví 28letý Kováč, který má na kontě 24 zápasů za český národní tým, byl na MS 2006 i ME 2008. S českým týmem do 21 let získal zlato na ME 2002.

Reklama

Související témata: