Hlavní obsah

Kaloudu nadchl Zico, galeje se nekonaly

MOSKVA

Bál se, jak zvládne drsnou zimní přípravu. Historky spoluhráčů ho strašily. I proto fotbalový záložník Luboš Kalouda během vánoční přestávky nelenil a před startem druhé sezóny v dresu CSKA Moskva dřel s kondičním trenérem. Soustředění v Izraeli s novým koučem jeho obavy rozptýlilo. Brazilec Zico ho nadchl.

Článek

„Připravujeme se dvoufázově, ale dopolední část je pokaždé s míčem, jde o herní věci. Tréninky jsou zábavné. Zico si vše sám řídí. Když jsme si s Tomášem Necidem přidávali střelbu, přišel a radil, co zlepšovat. Pozorně jsme naslouchali,“ pěje Kalouda chválu na pětapadesátiletého slavného Brazilce.

Jedenadvacetiletý záložník, ověnčený titulem vicemistra světa do 20 let, odešel do Moskvy před rokem. Ale hrál minimálně. I proto, že měl potíže s třísly. Teď věří v obrat k lepšímu.

„Gazzajev sázel pořád na stejné kluky, ostatním nedal ani čuchnout. Se Zikem je to jiné. Konečně hraju s nejlepšími. V tréninku i v zápasech,“ raduje se Kalouda.

Náladu mu zvedla i přítomnost slávisty Necida, jehož CSKA koupil. „Jsme spolu na pokoji. Hrajeme na playstationu italskou ligu za Inter Milán. V kabině se pořádají turnaje ve dvojicích. Asi deset dalších kluků mastí fotbal pořád, my zatím s Tomášem jen ladíme formu. Ale v Turecku už se přidáme,“ plánuje Kalouda.

CSKA po přípravě v Izraeli letí na soustředění do Turecka a následně na kemp v Anglii. Jeho vrcholem bude utkání Poháru UEFA s Aston Villou. „Snad dostanu víc šancí, i když je jasné, že i letos budu rád za každou minutu,“ vyhlíží boj o sestavu.

Nabitý kalendář ruské ligy Kaloudovi určil termín svatby na 5. září. Přítelkyni Veroniku zaskočil netradičním způsobem žádosti o ruku. Učinil tak prostřednictvím brněnského rádia Hey. „Všechno jsme předtočili. Když měla maminka Veroniky narozeniny, byli jsme v restauraci a já byl domluvený s obsluhou, že stanici pustí a přinesou kytku i prsten. Verunka byla nadšená, moc se jí to líbilo.“

Reklama

Související témata: