Hlavní obsah

Petrohrad dostal za příliš mnoho cizinců na hřišti pokutu

MOSKVA

Fotbalisté Zenitu Petrohrad nepřišli o body za příliš vysoký počet zahraničních hráčů na hřišti. Za sedm cizinců, kteří se v jednu chvíli sešli na ploše při nedělním ligovém utkání s Lokomotivem Moskva, jim dnes disciplinární komise svazu udělila pokutu 500.000 rublů (asi 305.000 korun), ke kontumaci výsledku však nesáhla.

Článek

Třebaže ruská média hned po utkání soudila, že se Zenit kontumační prohře nevyhne, disciplinární komise rozhodla jinak. Její předseda Vladimir Katkov vysvětlil verdikt tím, že soutěžní řád na trest za přespočetného cizince nepamatuje. Postih za neoprávněný start hráče podle něho v tomto případě použít nelze.

"Ale okamžitě se obrátíme na svaz a tento článek reglementu musíme změnit. Měli bychom to stihnout do zahájení příštího ligového kola," doplnil Katkov.

S výrokem disciplinární komise však vedení Lokomotivu nesouhlasí a hodlá proti němu podat protest. Na hřišti skončil zápas remízou 1:1, po níž neporaženému Petrohradu patří v tabulce čtvrté místo.

Trenér Zenitu Dick Advocaat poslal v 81. minutě zápasu s Lokomotivem na hřiště Turka Tekkeho místo ruského útočníka Pogrebňaka. V tu chvíli měl Petrohrad na ploše sedm cizinců, podle reglementu letošního ročníku soutěže však může být současně na hřišti jen šest hráčů ze zahraničí.

Reklama

Související témata: