Hlavní obsah

Mrzí mě, že nejsme v pohárech, říká Latka po půl roce v Řecku

Z osobního hlediska považuje angažmá v řeckém Panioniosu Atény za vydařené, s konečným umístěním mužstva je již stoper Martin Latka spokojený méně. Tým z hlavní metropole skončil v lize na osmém místě a do evropských pohárů tak v příští sezóně nenahlédne. „A to je špatné. Tím pádem je i vedení klubu z osmého místa zklamané,“ tvrdí bývalý hráč pražské Slavie.

Článek

Jak hodnotíte svoje dosavadní půlroční angažmá v Panioniosu Atény?

Z osobního hlediska se mi působení v řecké lize povedlo, takže mám jen pozitivní dojmy. Zvykl jsem si na tamní mentalitu. Ale neskončili jsme do pátého místa v tabulce a mrzí mě, že nehrajeme evropské poháry, na které jsem byl zvyklý z pražské Slavie. A to je špatné. Tím pádem je i vedení klubu z osmého místa zklamané. A bude se tvořit nový tým pro příští sezónu.

Neměli jste příliš vysoké cíle?

Určitě ne. Myslím, že jsme měli kvalitní mužstvo a pohárové umístění bylo v našich silách. Doplatili jsme ale na jeden problém, a tím byla disciplína.

Je v Panioniosu hodně cizinců?

Ano, kádr je poskládaný tak půl na půl, co se týče domácích hráčů a legionářů. Napočítal bych v našem mužstvu až patnáct zahraničních hráčů. Já jsem byl jediným Čechem.

Jak si vedl slovenský brankář Tomáš Belic, bývalý gólman Teplic?

Přišel stejně jako já v zimě. Po třech kolech se zranil, když mu roztrhli nohu. Měl měsíc a půl pauzu, ale pak znovu naskočil a odchytal dobré zápasy.

Jste v kontaktu s pražskou Slavií?

Zajímám se o dění v klubu, ale moc do toho nevidím. Hlavně do těch událostí po nuceném odchodu kapitána Ericha Brabce.

Vaše plány do budoucna?

Dobře se připravit na příští sezónu, kdy nás povede nový trenér Ferreira. V rámci dovolené jsem si zahrál i na exhibici, kterou pořádal Jirka Jarošík v Chuderově u Ústí nad Labem, a za pár dní mně začíná příprava v Panioniosu.

Reklama

Související témata: