Hlavní obsah

Necid zařídil CSKA vítězství gólem v poslední minutě

MOSKVA

Tomáš Necid zařídil gólem v poslední minutě fotbalistům CSKA Moskva vítězství 1:0 v utkání 17. kola ruské ligy s Permem. Prosadil se tak potřetí v sezóně a podruhé z toho byl vítězný gól. CSKA se tak drží v odstupu čtyř bodů od vedoucí Kazaně.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Necid na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Brzy dvacetiletý útočník se přitom na hřiště dostal až v 85. minutě. Hned ze své první vážnější šance však vytěžil gól a spasil spoluhráče. Naběhl si na přihrávku a křížnou střelou se postaral o jediný gól zápasu. Dal si tak dárek ke svým čtvrtečním narozeninám.

Další český útočník Jan Koller překvapivě nastoupil za Samaru, přestože v posledních zápasech chyběl a spekulovalo se, že je to kvůli jeho možnému odchodu do Petrohradu nebo Kazaně, kam ho chce klub kvůli finančním problémům poslat. V dnešním utkání s Lokomotivem Moskva Koller odehrál závěrečnou půlhodinu, prohru Křídel sovětů 1:3 však neodvrátil.

Útok Samary se stal nebezpečnějším

Útočník, který přislíbil návrat do národního týmu, se na hřiště dostal v 59. minutě za stavu 0:1. Přestože útok Samary se s jeho příchodem stal nebezpečnějším, byli to hosté, kteří dvěma góly rozhodli o výhře. Až v nastaveném čase snížil z penalty za ruku Adamov. Samara tak prohrála popáté z posledních sedmi zápasů, výhru zažila naposledy v 10. kole.

Zatímco Koller nastoupil, jeho spoluhráč Jiří Jarošík nebyl ani v nominaci k utkání. Na straně Lokomotivu pak zůstal brankář Marek Čech jen na lavičce.

Zahrál si i Radek Šírl, který strávil v sestavě Zenitu Petrohrad celé utkání. Možný budoucí Kollerův zaměstnavatel však zápas s Tomskem nezvládl a prohrál 0:2.

Ruská fotbalová liga - 17. kolo:
Dynamo Moskva - Groznyj 0:1, Samara - Lokomotiv Moskva 1:3, Petrohrad - Tomsk 0:2, CSKA Moskva - Perm 1:0 (gól Necid), Rostov na Donu - Chimki 2:0.

Reklama

Související témata: