Hlavní obsah

Lazaret v Dortmundu: chybí už dvanáct hráčů

VÍDEŇ

Jen z mála dobrých zpráv se může těšit kouč fotbalistů Borussie Dortmund Matthias Sammer. Náladu mu nakrátko zvedla informace, že by už za dva týdny mohl znovu počítat se špílmachrem Tomášem Rosickým. Jenže zranění Otto Adda a Brazilce Dedého, kteří se stali marody s pořadovými čísly 11 a 12, mu ji rychle upravily pod bod mrazu...

Foto: ČTK/AP

Slavit budou v Dortmundu, až se znovu sejde celé mužstvo.

Článek

O oba borce přišel Sammer ve Vídni v úvodním utkání 1. kola Poháru UEFA proti tamní Austrii. Proto ho výhra z rakouské metropole v poměru 2:1 ani netěšila. Nad troskami týmu jej spíše přepadl vztek.

"Už toho mám opravdu dost, to už není žádná legrace," horlil trenér českých reprezentantů Rosického a Jana Kollera, kteří v dortmundském lazaretu rovněž nechybějí. "Je to šílené. Teď už nám chybí fakt celé mužstvo," propadl beznaději i reprezentant Christian Wörns.

Bez alternativy

Namísto radosti nad nadějným výsledkem do odvety za tři týdny šestatřicetiletému Sammerovi přibyly další starosti se složením týmu. Ghanský reprezentant Addo si jen chvíli po svém vedoucím gólu ve 38. minutě vážně poškodil vnitřní vazy v pravém koleni, ve kterém už dvakrát v kariéře měl přetržené křížové vazy. "V jeho případě bude sport ještě dlouho nedůležitou záležitostí," utrousil Sammer rezignovaně. Dedé pak inkasoval úder do kolene a rovněž podle všeho vypadne ze sestavy.

Před sobotním bundesligovým utkáním proti Freiburgu se tak Sammer dostal do situace, kdy nebude mít prakticky na žádném postu možnost alternativy. "To už začne být nebezpečné, ale nějak už to uděláme," pokrčil frustrovaně rameny kouč. Prý má ale jedinou jistotu v tom, že žádný z deseti hráčů, které už ve Vídni postrádal, se na trávník jen tak nevrátí. "Nechci si ale už dál stěžovat, tyhle věci prostě nemáme ve svých rukách," dodal.

Když se vyznal ze svých trablů, mohl konečně pochválit výkon svého 'B-týmu' ve Vídni za bojovnost, energii, odhodlání a týmovou spolupráci. Výsledkem byla první výhra Dortmundu na hřištích soupeře v mezinárodních soutěžích od březnového vítězství 1:0 nad AC Milán.

Reklama