Hlavní obsah

Botev Plovdiv byl vyloučen z bulharské fotbalové ligy

SOFIA

Bulharský fotbalový svaz (BFU) vyloučil kvůli nedostatku hráčů Botev Plovdiv z první ligy. Klub topící se v dluzích má uzavřené smlouvy jenom s 13 fotbalisty a pro příští sezÓnu bude pravděpodobně přeřazen do třetí ligy.

Článek

Vedení Botevu muselo v posledních týdnech zrušit kontrakt většině hráčů, protože se potýká s vysokými dluhy a nezaplacenými daněmi. Na výplatní listině klubu, který v domácí soutěži zvítězil naposledy v roce 1967, zůstalo jen třináct mužů a jeden junior, pravidla přitom vyžadují alespoň šestnáct dospělých a pět juniorů.

"Je to škoda, protože Botev je tým s velkou historií," prohlásil viceprezident BFU Atanas Furnadžijev na adresu klubu, který v roce 2012 oslaví sto let existence. "Ovšem svaz musí dbát na platná pravidla," dodal.

Všem ostatním týmům z šestnáctičlenné tabulky bude v jarní části sezony místo utkání s Botevem započtena výhra 3:0. Absence klubu ligovým pořadím výrazně nezamíchá, neboť plovdivský celek byl po 15 utkáních se sedmi body poslední, hned za městským konkurentem Lokomotivem.

Reklama

Související témata: