Hlavní obsah

Obránce Spartaku Suchý dal gól už ve druhém zápase v ruské lize

MOSKVA

Sváteční střelec Marek Suchý pomohl Spartaku Moskva gólem k vítězství 2:1 v derby nad Lokomotivem, díky kterému si jeho tým připsal ve třetím kole ruské fotbalové ligy první výhru v sezóně. Český obránce se dočkal branky hned ve svém druhém utkání v soutěži. Předtím v české lize skóroval za Slavii jednou ve 109 odehraných zápasech.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Marek Suchý se loučí s fanoušky Slavie.

Článek

Zatímco v úvodním kole Spartak ještě bez Suchého podlehl Dynamu, s českým obráncem se ambicióznímu týmu daří. V minulém zápase uhrál moskevský celek remízu 1:1 na hřišti silného Petrohradu, kde měl Suchý podíl na vedoucí brance hostů, kteří přišli o výhru až v předposlední minutě.

Dnešní zápas zahájil Suchý žlutou kartou za faul na Tarasova, ale vzápětí měl důvod oslavám ještě před pondělními 22. narozeninami. Po Alexově trestném kopu se míč ve skrumáži hráčů odrazil k volnému českému obránci, který již neměl problém dorážkou zblízka otevřít před zraky kouče hokejového Spartaku Miloše Říhy skóre. Brzy nato přidal po brazilské spolupráci s Alexem útočník Ari druhý gól. Lokomotiv už jen snížil.

V obraně Spartaku odehrál se Suchým celý zápas i kapitán Martin Jiránek. V brance Lokomotivu naopak chyběl Marek Čech.

Ruská fotbalová liga - 3. kolo:
Spartak Moskva - Lokomotiv Moskva 2:1 (za domácí první gól Suchý), 14:30 Kazaň - Groznyj, 17:00 Rostov na Donu - Saturn MO.

Reklama

Související témata: