Hlavní obsah

Ulich se těší, že bude více útočit

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Jen na skok se objevil v Česku Ivo Ulich, bývalý záložník pražské Slavie. Dorazil s dalšími fotbalisty Borussie Mönchengladbach do Uherského Hradiště, aby tu přátelským zápasem se Synotem slavnostně otevřeli nový stadión. Výprava německého bundesligového týmu přiletěla krátce před utkáním speciálem do Kunovic a hned po zápase se zase vracela domů.

Foto: internet

Ivo Ulich

Článek

"Moc jsem si Česka neužil, v sezóně se domů vůbec nedostanu. A tak přijíždím jen v letní přestávce a o Vánocích," říká devětadvacetiletý fotbalista. Svou hrou ani výkonem spoluhráčů v Uherském Hradišti rozhodně nebyl nijak nadšen. "Hráli jsme špatně, pořádně jsme si nepřihráli," přiznal zklamaně po prohře 2:3. "Ale je třeba vidět, že jsme celý týden trénovali jako snad nikdy. Cítili jsme se unavení, chyběla nám výbušnost."

V bundeslize se nedaří

Ani s postavením Borussie v bundeslize není nijak spokojen: "Přitom jsme začali docela dobře. Po dvou kolech jsme měli čtyři body. Porazili jsme doma Kolín, remizovali v Brémach, ale pak jsme nešťastně prohráli doma se Stuttgartem. Od té doby jsme nevyhráli ani jeden zápas, jen jednou remizovali. Někdy to nebylo z naší strany fotbalově špatné, ale nevyvarovali jsme se chyb a soupeř je potrestal."

Mönchengladbach je teď předposlední, ale český záložník neztrácí naději. "Odešel trenér Lienen, který sázel jen na defenzívu. Za něho jsme museli především bránit a i doma hráli jen na protiútoky. Teď přišel Holger Fach a chce, abychom hráli víc ofenzívně, a to mně pochopitelně vyhovuje," libuje si záložník, který ve Slavii plnil úlohu tvůrce hry. V Borussii Mönchengladbach hraje už třetí sezónu.

Stadión v Hradišti se mu líbil

V létě mu končí smlouva, ale klub na něho má ještě rok opci. "Rád bych už v zimě věděl, jak to se mnou bude vypadat dál," přiznal. Nerad vzpomíná na začátek svého angažmá, kdy bydlel v hotelu, neuměl německy a fotbal v bundeslize byl jiný, než na jaký byl zvyklý doma. Teď je v Mönchengladbachu spokojen, má stálé místo v základní sestavě, nebránil by se nabídce, aby tu ještě rok zůstal. "Ale nerad bych hrál druhou ligu," zdůrazňuje.

Nový stadión v Uherském Hradišti se mu líbil. "I spoluhráči si pochvalovali, jaké je tu pěkné prostředí. V Mönchengladbachu se také staví nový stadión, pochopitelně mnohem větší. Ale pro město, jako je Uherské Hradiště, tenhle jistě stačí," uznal devětadvacetiletý fotbalista, kterého prohra a ještě víc předvedená hra ze strany Borussie viditelně mrzely. "Měla to být generálka na Bayern. V sobotu s ním hrajeme doma. Potřebovali bychom udělat aspoň bod, ale bude to těžké. I když na Bayern se nám doma vždycky dařilo. Co já pamatuju, tak jsme ještě neprohráli. Uvidíme," řekl s nadějí v hlase.

Reklama

Související témata: