Hlavní obsah

Magera bude mít v Temešváru českého spoluhráče Krejčího

PRAHA

Fotbalový reprezentant Lukáš Magera se v Temešváru dočká českého spoluhráče. Ve středu se s druhým celkem rumunské ligy dohodl na dlouholetém kontraktu bývalý jablonecký obránce Jiří Krejčí, který v minulých dnech rozvázal kontrakt s Iraklisem Soluň. Informoval o tom hráčův manažer Ondrej Chovanec s tím, že Krejčí musí ještě podstoupit lékařskou prohlídku.

Foto: Josef Pešout, Právo

Fotbalista Jiří Krejčí

Článek

Čtyřiadvacetiletý odchovanec Sparty v minulé sezóně pomohl Jablonci k druhému místu v lize a následně jako volný hráč zamířil do Iraklisu, kam si ho vybral slovenský trenér Jozef Bubenko. Ten však ještě během přípravného období odešel a pro Krejčího nastaly v Řecku krušné časy.

"Už během prvního soustředění začali novináři psát, že se jenom flákáme, a že jsme se vrátili více odpočinutí, než když jsme tam odjížděli. Během druhého soustředění v Itálii se tlak zvyšoval. V médiích se psalo o tom, že by už nás rádi viděli zpocené, nebo že se trenér jen opaluje," řekl serveru tyden.cz Krejčí.

Po návratu pak byl Bubenko odvolán a nahradil ho Řek Marinos Uzunidis. "Dva dny před koncem přestupního období mi vedení oznámilo, že mě nový trenér nechce a nejlepší by bylo, kdybych odešel. Nechtěl jsem se ale vzdát a bojoval jsem o místo. Trenér mi ale nikdy nedal šanci," uvedl Krejčí.

Chtěli se ho zbavit za každou cenu 

Vedení řeckého klubu se prý českého obránce snažilo zbavit nejrůznějšími praktikami. "Nejprve zkoušeli něco ve smyslu, že ztratili můj kontrakt. Poté, že je moje smlouva neplatná a podobně. Dokonce ani nezaregistrovali mojí smlouvu na řeckém svazu. Nakonec se snažili se mnou domluvit na nějakém odstupném, ale když se žádný z jejich slibů nekonal, ukončil jsem spolupráci se všemi následky pro klub, neboť oni nedodrželi podmínky uvedené ve smlouvě," vylíčil Krejčí.

Do konce týdne tak musí Iraklis zaplatit Krejčímu smluvní pokutu ve výši ročního platu. "Pokud tak neučiní, budeme to řešit přes FIFA," řekl Chovanec.

Bez angažmá však Krejčí nezůstal dlouho. Přestože ho kontaktoval jeho bývalý klub Jablonec, nakonec dal přednost dalšímu působení v zahraničí a nabídce z Temešváru, kde se sejde s Magerou. "Z Jablonce se mi ozval pan Pelta i trenér Komňacký, toho si moc cením," dodal Krejčí, který má v české lize odehráno 82 zápasů, v nichž vstřelil tři branky.

Reklama

Související témata: