Hlavní obsah

Mistrovský Zenit Petrohrad porazil na úvod ruské ligy Groznyj

MOSKVA

Fotbalisté mistrovského Zenitu Petrohrad zvládli úvodní kolo nového ročníku ruské ligy, ve kterém porazili Těrek Groznyj s nastupujícím nizozemským trenérem Ruudem Gullitem 1:0. Soutěž se poprvé odehraje v novém formátu a její vítěz bude znám až za patnáct měsíců.

Článek

Šéfové ruského fotbalu rozhodli, že upustí od zavedeného systému březen - listopad a v souladu se zbytkem fotbalové Evropy protáhli aktuální ročník nejvyšší soutěže do konce května 2012. Šéf ruského svazu Sergej Fursenko si od revoluční změny slibuje především větší konkurenceschopnost ruských celků v pohárové Evropě.

Zenit, který ve čtvrtečním úvodním osmifinále Evropské ligy utrpěl drtivou porážku 0:3 na hřišti Twente Enschede, vyhrál v Grozném díky brance srbského útočníka Danka Lazoviče z patnácté minuty. Premiéra na lavičce čečenského klubu tak nevyšla někdejšímu nejlepšímu hráči světa a mistru Evropy Ruudovi Gullitovi.

Vítězný vstup se povedl i hráčům CSKA Moskva, kteří porazili na svém stadionu Perm 2:0 a také částečně odčinili nezdar v EL proti Portu. Obě branky zařídil domácí obránce Sergej Ignaševič, útočník Tomáš Necid se za devadesát minut na hřišti střelecky neprosadil.

Anži Machačkala i s hvězdnou brazilskou posilou Roberto Carlosem v sobotním zápasu bez branek remizovala s nováčkem soutěže Krasnodarem.

Ruská fotbalová liga - 1. kolo:
Kubaň Krasnodar - Kazaň 0:2, CSKA Moskva - Perm 2:0, Groznyj - Petrohrad 0:1.

Reklama

Související témata: