Hlavní obsah

Marečka v Anderlechtu lavička nebaví, chce hrát

BRUSEL

Záložník Anderlechtu Brusel a jeden z pilířů české fotbalové reprezentace do 21 let Lukáš Mareček by se chtěl natrvalo prosadit do základní sestavy belgického týmu. Zatím ve většině zápasů nové sezony plnil jen roli náhradníka. V belgickém tisku ale dnes zdůraznil, že je připraven se o místo v základu poprat.

Foto: Darren Staples, Reuters

Lukáš Mareček v souboji s Admirem Mehmedim ze Švýcarska na ME do 21 let.

Článek

"Lavička není pro kluka mého věku dobrá. Doufám, že jsem dokázal přesvědčit trenéra. Chci hrát," řekl v rozhovoru pro belgický deník DH Les Sports.

"Šest zápasů na lavičce - už to začínalo být dlouhé," uvedl poté, co se vrátil do základní sestavy bruselského týmu při středečním pohárovém utkání proti Lommelu. V něm Anderlecht zvítězil 4:0 a jednadvacetiletý Mareček si podle komentářů a hodnocení novin nevedl vůbec špatně.

"Jsem připraven bojovat o místo," zdůraznil belgickým novinářům. Na "jeho" postu nicméně nyní hraje jedna z hvězd Anderlechtu - Argentinec Lucas Biglia.

Mareček připouští, že Biglia je jeho hlavním konkurentem, avšak vedle toho jde prý i o velký vzor. "Snažím se zatím okoukat, co dělá na tréninku. Ale chci se ukázat i v zápasech. Pokud to nebude možné, mohl bych možná na jednu sezonu odejít, abych mohl hrát," dodal.

Reklama

Související témata: