Hlavní obsah

Nabídka Chelsea se neodmítá, tvrdí Rosický

DORTMUND/PRAHA

Když Chelsea nevyšly námluvy s Petrem Čechem, zaměřila se na dalšího českého reprezentanta. Údajně chystá přestup Tomáše Rosického z Borussie Dortmund, ten se tím však nemíní rozptylovat a myslí především na současné problémy Dortmundu, s nímž se připravuje na start jarní sezóny. Už se ale nechal slyšet, že nabídka na přestup do takového klubu se neodmítá.

Foto: ČTK

Tak co se mnou bude?, jakoby se ptal Tomáš Rosický

Článek

Rosický odráží od první chvíle debaty o zájmu Chelsea vyjádřením, že on v tuto chvíli "není na tahu". "Já si můžu plánovat kdeco, ale mou povinností je připravit se kvalitně na start Borussie do jara. Můžu jen zpovzdálí pozorovat, jak se dohodnou kluby," nechce se mu hodnotit vyhlídky na případný rekordní přestup.

Chelsea je však podle něho klubem, který může v nejbližších letech ve světovém fotbale hodně dokázat. "Teď je ve fázi velkého posilování a hráči si na sebe ještě musí zvykat, ale už nyní dělá výborné výsledky, což prokazuje jak v lize, tak v evropských pohárech," tuší, že by odešel do klubu s nejvyššími ambicemi.

Klub by si finančně pomohl

Už jednou Rosický prožil krušný leden, během něhož změnil dres. Před třemi lety právě v tomto období odcházel ze Sparty do Dortmundu za půl miliardy korun. Rosický během tříletého působení s mužstvem leccos dokázal, získal i mistrovský titul. Jenže v poslední době tým z Vestfálska nefunguje, jak by měl, a to by zřejmě jeho rozhodování urychlilo.

Na případném kontraktu by neprodělal ani Dortmund, přestože podle poklesu transferových částek v posledním roce by se to mohlo zdát. První nabídka Chelsea totiž údajně výrazně přesahuje sumu, který putovala před třemi lety na Letnou. Rosický se tehdy dokonce na nějaký čas stal nejdražším hráčem bundesligy. A Dortmund není v lehké situaci: nedávno byl nucen požádat o stomilionový úvěr v eurech.

Dortmund zaháněl chmury ve Španělsku

Mužstvo vedené Mathiasem Sammerem se zatím důkladně připravuje na jaro, kde by si chtělo vybojovat ztracené pozice a dostat se znovu do Ligy mistrů. I proto absolvovalo dvoutýdenní soustředění ve španělské Marbelle. "Bylo to tam fajn, hlavně jsme měli k dispozici dobré trávníky," pochvaloval si den po návratu Rosický v rozhovoru pro ČTK.

V Marbelle sehrál Rosický a spol. tři přípravné zápasy: nad domácím výběrem zvítězila Borussia 6:0, proti Mönchengladbachu uhrála bezbrankovou remízu a na závěr porazila čínský celek ze Šanghaje 5:1.

Víkend stráví Borussia v domácím prostředí, ale v pondělí se možná do Španělska vrátí a s ní zatím zřejmě také Rosický. "Funkcionáři zvažují, že tam poletíme znovu. Tady totiž hrozně prší a podmínky k přípravě jsou hodně omezené," vysvětlil český fotbalista, že námluvy Chelsea a Dortmundu bude sledovat z jihozápadu Evropy. Možná se ale už příliš neohřeje, protože Chelsea už dala najevo, že Rosického chce získat okamžitě.

Reklama

Související témata: