Hlavní obsah

Mourinho: Do čtyř let má Chelsea titul!

LONDÝN

Do čtyř let získá londýnská Chelsea mistrovský titul. Alespoň to podle agentury Reuters slíbil její nový trenér José Mourinho v rozhovoru s anglickými novináři. Spoléhat chce přitom nejvíce na záložníka Franka Lamparda. Chelsea se zatím v takřka stoleté historii radovala z prvenství v lize pouze jednou, v roce 1955.

Článek

"Nemůžu si být jistý, že vyhrajeme ligu hned v příští sezóně, protože budeme mít za soupeře skvělé týmy a jejich trenéry. Ale jednu věc vám slíbím - když mi dáte čtyři roky, dovedu Chelsea na vrchol," prohlásil sebevědomě Mourinho.

Ten už má jasno, kolem koho se bude v Chelsea všechno točit. Anglický reprezentant Frank Lampard, to je prý nový Mourinhův kůň. "Prostě ho miluji. Je to přesně ten typ hráče, kterého v moderním fotbale potřebujete. Je schopný se přizpůsobit jakémukoli stylu hry," rozplýval se 41letý kouč nad kvalitami záložníka, jenž přispěl jedním gólem k sobotní výhře anglického národního týmu nad Islandem 6:1.

Chelsea skončila v uplynulé sezóně na druhém místě tabulky s jedenáctibodovou ztrátou na suverénní Arsenal. Na Stamford Bridge poté došlo ke střídání stráží a na lavičku přišel místo italského kouče Claudia Ranieriho Portugalec Mourinho. Od příštího ročníku bude v Chelsea působit i český reprezentační gólman Petr Čech.

Reklama

Související témata: