Hlavní obsah

Vachoušek odchází na hostování do Austrie Vídeň

VÍDEŇ

Česká kolonie v rakouské fotbalové lize se nadále rozrůstá. Druhým českým hráčem v Austrii Vídeň se pro příští sezónu stal Štěpán Vachoušek, který se ve čtvrtek domluvil v klubu na ročním hostování z Olympique Marseille. Předběžně dohodnuty jsou i týmy a po podpisu transferu nebude Vachouškovi v hostování nic bránit. V klubu se sejde s krajanem Liborem Sionkem.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Štěpán Vachoušek (vlevo) na tréninku české reprezentace.

Článek

ČTK informaci z rakouské metropole telefonicky potvrdil hráčův agent Pavel Zíka, který se jednání zúčastnil. Pokud se bude Vachouškovi v městě na Dunaji dařit, může rakouský vicemistr uplatnit opci na jeho přestup. "Ještě dnes odesílá Austrie fax do Marseille, mělo by jít pouze o administrativní záležitost," uvedl Zíka.

Vachoušek, který za necelé tři týdny oslaví 25. narozeniny, by se vrátil do Vídně v pondělí a už ve středu by nastoupil v novém dresu proti Admiře-Wacker Vídeň. O nejbližším víkendu hraje Austria rakouský Superpohár, v němž se střetne s loňským mistrem, týmem GAK Štýrský Hradec.

Austria loví dál v Čechách

Do Marseille přestoupil Vachoušek loni v létě ze Slavie a na podzim se zdálo, že se v ambiciózním klubu uchytí. Jenže po zdravotních potížích na jaře příliš nehrál; přesto se dostal do nominace na mistrovství Evropy, odkud si přivezl třetí místo. Ve Francii stačil nasbírat dvacet prvoligových zápasů.

Příliv českých fotbalistů do rakouské nejvyšší soutěže se asi nezastaví. Austria má údajně zájem ještě o jednoho stopera a nejvíce funkcionáři skloňují jména zlínského Jiřího Koubského a Radima Kučery z Olomouce.

Zájem o Čechy nadále projevují i další kluby. Roman Lengyel by se měl stěhovat možná už v pátek na roční hostování ze Saturnu Ramenskoje do GAK Štýrský Hradec a konkurenční Sturm zase touží po Jiřím Štajnerovi z Hannoveru.

Reklama