Hlavní obsah

Baroš a Barca? Stále není nic ztraceno

PRAHA

Přestože prezident FC Barcelona Joan Laporta prohlásil, že cena 650 miliónů korun za Milana Baroše je příliš vysoká, příchod liverpoolského forvarda není zcela vyloučen. Manažer nejlepší střelce letošního Eura Pavel Paska přirovnává jednání k partii šachu. "Někdy je kratší, ale někdy hodně dlouhá," řekl.

Článek

Ani Laporta nevyloučil, že Baroš přijde v budoucnu. "Jisté je, že Milan má v Liverpoolu smlouvu až do roku 2007. Proto pochopitelně nastoupil do přípravy a již ve středu odletí s týmem na deset dnů do USA," prohlásil hráčův manažer.

Podle Pasky nejsou Katalánci zdaleka jediní, kdo nejlepšího střelce letošního evropského šampionátu Baroše chce. "Barcelona o něj zájem má, ale do svého kádru by jej chtěly i další kluby. Víme o zájmu Aston Villy, Newcastle a v Chelsea by rád nezůstal jediným českým hráčem brankář Čech," řekl Paska.

Barcelona nabízí polovinu

Španělé jsou prý ochotni za Baroše nabídnout odstupné ve výši 10 až 12 miliónů eur (asi 375 miliónů korun). To je ale přibližně jen polovina toho, co požaduje Liverpool. Španělský deník Marca přitom napsal, že se Laporta již s Barošem dohodl na čtyřleté smlouvě, a stačí tedy dojednat detaily s Liverpoolem.

Laporta uznal, že Baroš podával na mistrovství Evropy vynikající výkony. "Jako všichni nejlepší hráči, mezi něž patří, může dostat v Barceloně šanci. Ale ne v této sezoně. Cena je velmi vysoká," uvedl barcelonský předseda.

Barcelona tak nyní upřela pozornost na Kamerunce Samuela Eto'a, nejlepšího fotbalistu Afriky. Jednání s Realem Madrid a Mallorkou jsou prý ale velmi komplikovaná, takže existuje možnost, že se první volbou znovu stane Baroš.

Barcelonští svěřenci nizozemského kouče Franka Rijkaarda skončili v minulém ročníku španělské ligy po výborném finiši na druhém místě a budou hrát Ligu mistrů. V letní přestávce si klub již zajistil služby Brazilců Silvinha, Juliana Bellettiho a švédského kanonýra Henrika Larssona, z FC Porto přišel tvůrce hry Deco a z Monaka francouzský záložník Ludovic Giuly.

Reklama

Související témata: