Hlavní obsah

Čech znovu nedostal gól, Chelsea porazila Everton

LONDÝN

Brankář Petr Čech vychytal v Chelsea už podeváté v anglické lize nulu a londýnský klub se po výhře 1:0 nad Evertonem přinejmenším na pár hodin vyhoupl do čela tabulky. V sobotu večer ho však může sesadit Arsenal, který hraje s fotbalisty Crystalu Palace.

Článek

Chelsea dlouho marně hledala klíč k obraně hostí. Stejně jako v úterý v Lize mistrů v Moskvě ho našel Nizozemec Robben. Liverpool bez zraněného Milana Baroše takové štěstí neměl a doma překvapivě prohrál s Birminghamem 0:1. Třináct minut před koncem vstřelil jedinou branku zápasu Anderton a pro jeho tým to bylo teprve druhé vítězství v této sezoně.

Arsenal nastupoval k utkání s Crystal Palacem o více než dvě hodiny později a mohl se vrátit do čela tabulky. Když dal Francouz Henry po Ljungbergově centru svůj desátý ligový gól, vypadalo to, že se to podaří. Ale Fin Riihilahti už za dvě minuty vyrovnal a ligový nováček v duelu s mistrem remízu udržel. Trenér Arsenalu Wenger tak v součtu domácí soutěže a Ligy mistrů nevyhrál už pět zápasů za sebou, a to je bilance, na jakou není zvyklý.

Fotbalisté Aston Villy rozstříleli Portsmouth 3:0, když všechny gól padly už do přestávky. Hosté bez Patrika Bergra, který marodí s třísly, vůbec nepřipomínali tým, jenž před týdnem porazil Manchester United.

Norwich se ani tentokrát prvního vítězství v soutěži nedočkal. Přestože ho od něj v utkání s Blackburnem dělily pouhé čtyři minuty, připsal si už osmou remízu. Tottenhamu nepomohl ani odchod francouzského trenéra Santiniho.

Londýnské "kohouty" vedl jeho nizozemský asistent Jol, ale nezačal dobře. Jeho tým prohrál doma s Charltonem 2:3. Hlavní postavou byl Jihoafričan Bartlett, který vstřelil dvě branky hostí, ale pak si pokazil den červenou kartou. Domácí po jeho vyloučení mohutně dotahovali, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

Premier League - 12. kolo:
Aston Villa - Portsmouth 3:0 (18. Whittingham, 25. Angel, 40. Solano)
Tottenham - Charlton 2:3 (73. Rob. Keane z pen., 79. Defoe - 17. a 40. Bartlett, 55. Thomas)
FC Chelsea - Everton 1:0 (72. Robben)
Liverpool - Birmingham 0:1 (77. Anderton)
Norwich - Blackburn 1:1 (56. M. Svensson - 86. Dickov)
Southampton - West Bromwich 2:2 (29. a 87. A. Svensson - 30. Greening, 35. Earnshaw)
Crystal Palace - Arsenal 1:1 (65. Riihilahti - 63. Henry)

Reklama