Hlavní obsah

Fotbalový brankář Černý se s Tottenhamem již dohodl

PRAHA

K přestupu fotbalového brankáře Radka Černého ze Slavie Praha do anglického Tottenhamu Hotspur chybí krůček. Tím je úspěšné absolvování zdravotní prohlídky, kterou třicetiletý gólman absolvuje v doprovodu svého manažera Zdeňka Nehody ve čtvrtek 27. ledna. V osmém týmu anglické ligy by měl Černý působit minimálně osmnáct měsíců.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Gólman Slavie Radek Černý.

Článek

"Hráč je s londýnským týmem domluven, stejně tak je tomu v případě klubů. Jediný otazník je v tom, zda Černý půjde do Tottenhamu na hostování či na přestup, což obě strany dolaďují," řekl Nehodův právní zástupce Bronislav Šerák.

Slavia by přestupem mohla vyřešit svou tíživou ekonomickou situaci. V současné době má totiž kvůli dluhům zakázáno nakupovat posily a lednový přestupní termín pomalu končí. K Tottenhamu má Slavia blízko, neboť její majitel, britská firma ENIC, má zároveň 51 procent akcií v tomto londýnském klubu. Jeden z vlastníků společnosti Daniel Levy je dokonce ředitelem celku.

V Anglii působí rovněž v Londýně ve vedoucím týmu soutěže Chelsea Petr Čech, v minulosti na ostrovech chytali Jan Stejskal, Luděk Mikloško a Pavel Srníček.

Radek Černý má na kontě 197 ligových zápasů a dokonce jeden vstřelený gól v roce 1999 do sítě Jablonce. Třikrát stál v reprezentační brance. Černý je odchovanec Slavie, kam poprvé přišel v roce 1980, krátce také působil v Českých Budějovicích, Chebu a Poštorné.

V Tottenhamu je v současnosti brankářskou jedničkou Angličan Paul Robinson, jeho náhradníci Matrop Fulop a Nicklay Eyre jsou zraněni.

Reklama

Související témata: