Hlavní obsah

Obránce Jiránek po dvou letech skončil v Těreku Groznyj

Groznyj
Aktualizováno

Český fotbalový obránce Martin Jiránek po dvou letech skončil v Těreku Groznyj, kde mu vypršela smlouva. Čečenský klub o tom informoval na svých webových stránkách.

Foto: Facebook

Obránce Tereku Groznyj Martin Jiránek (vpravo) bojuje o míč s útočníkem Dynama Moskva Kevinem Kuranyim.

Článek

Fantastický gól Martina Jiránka.

"Předložili jsme Martinovi novou smlouvu, ale odmítl ji. Je to dobrý hráč a ví, že má z čeho vybírat. Přejeme mu hodně úspěchů," řekl viceprezident Těreku Chajdar Alchanov ruským médiím.

Jiránek chce zůstat v ruské lize. "Už tu hraji dlouho a znám ruský fotbal. Agent teď zkoumá možnosti. Doufám, že se něco objeví," citoval Jiránka server championat.com. Podle ruských médií by mohl odejít do Amkaru Perm za koučem Stanislavem Čerčesovem, pod kterým hrál v Grozném i Spartaku Moskva.

Čtyřiatřicetiletý stoper přišel do Těreku v červenci 2011 jako volný hráč z anglického Birminghamu. V Grozném Jiránek odehrál 51 ligových zápasů a loni v září vstřelil jediný gól. Právě jeho výstavní trefa ze 45 metrů proti Krasnodaru byla vyhlášena nejhezčí brankou minulé sezóny ruské ligy.

Jednatřicetinásobný reprezentant si českou nejvyšší soutěž zahrál za pražské Bohemians 1905 a Liberec, poté působil v italské Reggině a Spartaku Moskva, kde dělal i kapitána.

Reklama