Hlavní obsah

VIDEO: Messi čaroval, tvořil, střílel, dal i gól. Barcelona přesto nevyhrála

Gdaňsk/Praha

Čtyřnásobný nejlepší fotbalista světa Lionel Messi byl klíčovou postavou španělského mistra Barcelony v úterním přátelském duelu na hřišti Lechie Gdaňsk. Šestadvacetiletý Argentinec podle očekávání tvořil hru katalánského velkoklubu, nahrával, střílel a zaznamenal i druhý gól hostí. Utkání giganta s osmým týmem minulého ročníku polské ligy přesto nakonec skončilo překvapivou remízou 2:2.

Lionel Messi v přípravě s Gdaňskem.

 
Článek

K zápasu mělo dojít už předminulý týden, jeho konání ale bylo odloženo kvůli odstoupení hlavního kouče Barcelony Tita Vilanovy z funkce pro zdravotní problémy. Domácí k radosti 40 000 diváků ve vyprodaném hledišti dvakrát vedli, Messi zaměstnával obranu, kvality brankáře Gdaňsku prověřil z trestného kopu a fanoušky bavil i technickými kousky. Jeho únik Grzelczakovi u rohového praporku, kdy si špičkou kopačky jemně přizvedl balón přes klouzajícího polského hráče, byl vpravdě lahůdkový.

Definitivní podobu skóre stanovil Messi v 56. minutě po spolupráci s Alexisem Sánchezem. O chvíli později měl drobný špílmachr možnost duel rozhodnout, ale po prudkém centru z levé strany poslal míč z hranice malého vápna těsně vedle levé tyče branky polského týmu. Až se z neproměněné šance zklamaně chytil za hlavu...

Fanoušci snad mohli jen litovat, že se Messi na trávníku nepotkal s dalším jihoamerickým kouzelníkem Neymarem, jenž do Barcelony přestoupil za 57 miliónů eur (asi 1,5 miliardy korun). Jednadvacetiletý Brazilec si připsal premiérový start za Blaugranas, ale do zápasu ho asistent Jordi Roura poslal až v 78. minutě. V té době už seděl Messi na lavičce.

Obě nejzářivější hvězdy katalánského velkoklubu tak podle všeho společně nastoupí do utkání až před domácím publikem v pátek na Nou Campu u příležitosti Poháru Gamper proti Santosu.

Reklama

Související témata: