Hlavní obsah

Zdecimovaná Chelsea vypadla z Anglického poháru, Čech nechytal

LONDÝN

Londýnská Chelsea vypadla ze hry o jednu ze čtyř trofejí, na něž má v této sezóně políčeno. V pátém kole Anglického fotbalového poháru prohrála v Newcastlu 0:1 a s nejstarší klubovou soutěží se rozloučila. Brankář Petr Čech však o svou neprůstřelnost nepřišel, neboť zápas sledoval jen z lavičky. Chelsea naposledy prohrála 7. prosince v Lize mistrů v Portu.

Foto: DPA/EPA

Chelsea nestačila v Anglickém poháru na Newcastle. Ilustrační foto.

Článek

Trenér Mourinho nechal v Anglickém poháru své největší hvězdy odpočinout. Do branky se místo Petra Čecha postavil Ital Cudicini, ale na rozdíl od českého rekordmana udržel čisté konto pouhé čtyři minuty, než za jeho záda namířil přesnou hlavičkou Nizozemec Kluivert.

Do základní sestavy se dostal i Jiří Jarošík a bylo na něm vidět, že mu na rozdíl od většiny aktérů nevadí sníh, který před zápasem zasypal stadion v St. James Parku. Po půlhodině hry vydařenou střelou pořádně protáhl brankáře Givena a i v dalším průběhu patřil k nejlepším hráčům hostí.

Zápas dochytal obránce

Zůstal na hřišti i po změně stran, kdy Mourinho vytáhl své velké trumfy - Lamparda, Gudjohnsena a Duffa. Tím však kouč vyčerpal možnost střídání a když stoper Bridge skončil v 50. minutě na nosítkách, hrála Chelsea v deseti. Pak začal kulhat i Duff, a to už byl i pro suveréna anglické ligy příliš velký handicap. V nastaveném čase byl za faul ještě vyloučen Cudicini a do branky musel obránce Johnson. Sen o čtyřech pohárech dostal první trhlinu.

Další český brankář Radek Černý se na hřišti Tottenhamu také jen díval z lavičky, na rozdíl od Čecha je však na takovou pozici zvyklý. Mohl přemýšlet, jestli by chytil to, co jeho konkurent Robinson pustil. "Kohouti" hráli s Nottinghamem ze druhé ligy 1:1 a budou si muset zápas zopakovat. Reprízu si vynutil také další druholigový tým Burnley, který remizoval s Blackburnem 0:0.

Anglický pohár - 5. kolo:
Tottenham - Nottingham (II.) 1:1 (45. Defoe - 56. Taylor), Newcastle - Chelsea 1:0 (4. Kluivert), Burnley (II.)- Blackburn 0:0.

Reklama

Související témata: