Hlavní obsah

Marseille - Monako 1:2Monako porazilo Marseille a soupeře vystřídalo v čele ligy

Marseille

Fotbalisté Monaka zdolali ve šlágru čtvrtého kola francouzské ligy Marseille 2:1. Svého soupeře připravili o první body v sezóně a odsunuli ho z prvního místa tabulky na druhé.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Emmanuel Riviére (vpravo) a Lucas Ocampos z Monaka slaví gól do sítě Olympique Marseille.

Článek

Hráči Marseille v úvodních třech kolech ani jednou nezaváhali, předčili tak bohatě posílené konkurenty Monako a Paris St. Germain. S ambiciózním nováčkem, který je po příchodu posil za 140 miliónů eur považován za jednoho z favoritů na titul, se však v přímém souboji nevypořádali.

Olympique poslal do vedení těsně před přestávkou stoper Lucas Mendes, který v šesté minutě nahradil zraněného Souleymana Diawaru. Pro třiadvacetiletého Brazilce znamenala hlavička po rohu Valbueny první gól od loňského příchodu z Coritiby.

Hned po přestávce však srovnal zblízka kanonýr Radamel Falcao a trefil se potřetí od příchodu z Atlética Madrid. Kolumbijec poté kvůli drobnějšímu zranění střídal a právě jeho náhradník Emmanuel Riviére rozhodl po šesti minutách na hřišti o třech bodech pro Monako.

Bordeaux s Jaroslavem Plašilem v sestavě prohrálo 1:2 se St. Etienne a ve dvacetičlenné tabulce mu patří patnácté místo s čtyřmi body. Jeho soupeř naopak vyhrál potřetí v soutěži a je třetí.

Francouzská fotbalová liga - 4. kolo:
St. Etienne - Bordeaux 2:1 (7. Hamouma, 50. Perrin - 90.+1 Obraniak)
Nice - Montpellier 2:2 (18. Kolodziejczak, 43. Eysseric - 34. Camara, 52. Tiene)
Marseille - Monako 1:2 (44. Mendes - 47. Falcao, 79. Riviére)

Reklama

Související témata: