Hlavní obsah

Baroš podle tisku zuří a chce odejít z Liverpoolu

PRAHA

Fotbalista Milan Baroš chce podle úterního britského deníku The Daily Mirror odejít z Liverpoolu. Český útočník prý zuří proto, že ho trenér Rafael Benítez nepostavil do základní jedenáctky v nedělním finále Ligového poháru, v kterém Liverpool prohrál s Chelsea 2:3 po prodloužení. Nejlepší střelec loňského mistrovství Evropy ale informace listu popřel.

Článek

"Baroš si vyměnil rozzlobená slova s realizačním týmem a zuřil, že byl opět vynechán jako ve finále před dvěma lety za Gérarda Houlliera," napsal britský deník. Baroš byl podle listu "tak rozčilený, že panovaly obavy, že raději odjede domů, než aby si sedl na lavičku".

Baroš se však proti tomu ohradil. "Tohle všechno jsou úplné blbosti a výmysly některých novinářů. Vůbec s nikým jsem se nepohádal," řekl. "Samozřejmě mě mrzelo, že nemůžu hrát. Ale kdybych kolem sebe kopal, jak někdo píše, tak bych si o to víc v týmu uškodil. To bych nikdy neudělal," vysvětlil třiadvacetiletý útočník.

Odejde Milan Baroš z Liverpoolu?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Trenér Benítez dal přednost Harrymu Kewellovi a Baroše nechal mezi náhradníky až do 74. minuty, kdy ho poslal na trávník jako posledního střídajícího hráče. "A to už bylo příliš pozdě, aby mohl přinést nějakou změnu v dramatickém zápase", dodal Mirror. Liverpool však v té době ještě vedl a příchod českého útočníka mu očividně pomohl na chvíli se vymanit ze soupeřova sevření.

Baroš nyní podle listu plánuje, že se v létě s Liverpoolem rozloučí. Úspěch na evropském šampionátu a odchod Michaela Owena do Realu Madrid mu otevřely dveře do základní sestavy dokořán a s dvanácti góly je nejlepším střelcem týmu. Ale po lednovém příchodu Fernanda Morientese se jeho pozice zhoršila. Benítez dal několikrát přednost svému krajanovi a v poslední době i Kewellovi, přestože se Australan často potýká se zraněními.

Nejlepší střelec červnového Eura ale z Liverpoolu podle svých slov utíkat nehodlá. "Rozhodně to není postavené tak, že bych po neděli trval na odchodu z Liverpoolu. Do léta se samozřejmě může stát spousta věcí, ale já jsem teď tady a nesoustředím se na nic jiného než na pomoc Liverpoolu. Všechno jsou jen spekulace," řekl Baroš.

Reklama

Související témata: