Hlavní obsah

Advocaat: Heinz bral všechno jako přáteláky

MÖNCHENGLADBACH (Německo)

Po čtvrtečním přeřazení Marka Heinze do rezervy Borussie Mönchengladbach se k celé situaci kolem českého reprezentanta v pátek vyjádřil i hlavní "viník", trenér německého celku Dick Advocaat. Ten pro agenturu DPA naznačil, proč už nechtěl Heinze v prvním týmu. Jak vyplývá z vyjádření nizozemského kouče, vadil mu jeho přístup k mistrovským zápasům.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Nizozemského trenéra Dicka Advocaata Heinz zklamal.

Článek

"Zkusili jsme všechno. Ale on si myslel, že každou sobotu hrajeme přátelská utkání," řekl německé agentuře Advocaat, jenž do sestupem ohroženého klubu přišel na začátku listopadu minulého roku. Advocaat Heinze přeřadil ve čtvrtek dopoledne do amatérské rezervy.

To českého fotbalistu šokovalo a nechal se slyšet, že v klubu už nechce dále působit. "Nechci ztrácet nejlepší léta tam, kde mě nechtějí. V Gladbachu mě nic nedrží, v létě chci bezpodmínečně odejít a změnit vzduch," citovala včera Heinze ČTK.

V zákulisí se spekuluje, že Advocaat Heinzovým přeřazením neřešil pouze tradiční fotbalistovu náladovost, ale také dlouhodobý špatný profesionální přístup k plnění povinností a negativní chování, kterým údajně působil na spoluhráče. Heinzovi se tak po Hamburku a Bielefeldu příliš nepovedlo ani třetí angažmá v bundeslize.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.