Hlavní obsah

Čech: Čert vem sérii, hlavně, že jsme zase vyhráli

LONDÝN

Brankáře Petra Čecha prý konec rekordní série bez inkasovaného gólu vůbec nemrzí. Po sobotním utkání v Norwichi se nechal slyšet, že důležitější je, že se fotbalistům Chelsea vydařila generálka na úterní Ligu mistrů proti Barceloně a že v týmu opět vládne pohoda.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

"Čert vem sérii, bylo jasné, že jednou musí skončit," napsal brankář na své internetové stránce poté, co ho překonal domácí útočník McKenzie po 1025 minutách hry s čistým kontem. "Nejdůležitější bylo, že jsme získali tři body, což nás při současném zaváhání Manchesteru posunulo o krok blíže k titulu. A můžeme se s klidnou hlavou začít připravovat na Barcelonu," pokračoval Čech.

Byl rád, že sérii ukončil gól, který mu nikdo nemůže vyčítat. "Soupeři se povedl z levé strany centr do vápna, McKenzie se pověsil do vzduchu a hlavičkou přesně namířil do pravého horního rohu mé branky," popsal konec série a dodal, že to bylo něco jiného, než když se před lety ve Spartě připravil o neprůstřelnost hloupou vlastní chybou.

Čech sice zpočátku moc práce neměl, ale po inkasovaném gólu domácí ožili a vzápětí musel gólman Chelsea zachraňovat efektní robinzonádou k tyči. V závěru pak fanouškům hostí pořádně zatrnulo, když jejich idol zůstal ležet na trávníku po ošklivě vypadající nešťastné srážce se spoluhráčem a krajanem Jiřím Jarošíkem.

"Odvraceli jsme s Jirkou rohový kop a já ho odhodil k tyčce. Jak padal, tak mě kopnul do krku, k tomu jsme ještě oba narazili hlavou na tyč. Fakt jsme se docela zmasakrovali," popsal Čech nepříjemný okamžik.

Hlava i krk ho ještě bolí, ale úterní start v Lize mistrů to prý neohrozí. Jarošík má na doléčení šrámů víc času, proti Barceloně totiž nastoupit nemůže, protože na podzim hrál Ligu mistrů za CSKA Moskva.

Reklama

Související témata: