Hlavní obsah

Bowyer byl po rvačce se spoluhráčem obviněn z násilného chování

PRAHA

Fotbalista Newcastlu United Lee Bowyer byl obviněn z násilného chování za to, že v sobotním zápase s Aston Villou vyprovokoval rvačku se spoluhráčem Kieronem Dyerem. V úterý to oznámila anglická Fotbalová asociace.

Foto: Internet

Anglický fotbalista Lee Bowyer - archivní foto.

Článek

Osmadvacetiletý Bowyer se může k obvinění vyjádřit do 20. dubna. O dva dny později pak zasedne disciplinární komise, která vynese verdikt.

Kontroverzního záložníka, jenž se před pěti lety dostal před soud kvůli napadení asijského studenta v nočním klubu, může čekat další postih. Už v pondělí ho za nevídané chování potrestal Newcastle pokutou ve výši šesti týdenních platů (asi 11 miliónů korun), ostrým pokáráním a varováním.

Pro Dyera, jenž podle všeho rány pouze přijímal, naopak klub žádal omilostnění. Fotbalová asociace dnes oznámila, že se odvoláním Newcastlu proti červené kartě pro Dyera bude zabývat.

Oba fotbalisté anglického klubu se poprali osm minut před koncem zápasu s Aston Villou, který domácí Newcastle také kvůli dvěma penaltám prohrál 0:3. V té době už měl navíc vyloučeného obránce Stevena Taylora, takže zápas musel dohrávat v osmi.

Reklama

Související témata: