Hlavní obsah

Nedvěd zazářil, v Juventusu patřil podle tisku k nejlepším

PRAHA

Fotbalový záložník Pavel Nedvěd po necelých třech měsících znovu nastoupil na stadionu Delle Alpi k ligovému duelu a zápas se mu vydařil. Na výhře Juventusu Turín nad Lecce 5:2 se podílel gólem a přihrávkou a byla to pro něj první ligová trefa po pěti a půl měsících.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Pavel Nedvěd - ilustrační foto

Článek

V hodnocení Gazzetty dello Sport dostal na stupnici, kde je nejlepší desítka a nejhorší jednička, známku 6,5. Lepší byli z jeho týmu jen autor hattricku Ibrahimovic a Cannavaro.

Také Tomáš Ujfaluši patřil v dresu Fiorentiny k nejlepším, po prohře v Livornu dostal šestku. Marek Jankulovski z Udine dopadl o stupeň hůře. Stejné hodnocení získal v Anglii Patrik Berger, který přišel do bezbrankového zápasu Portsmouthu v Birminghamu až ve druhém poločase. Monacký Jaroslav Plašil byl za výkon v remízovém zápase v Sochaux oceněn šestkou.

Jestliže v Itálii, Anglii a Francii měli krajánci nejhůře průměrné hodnocení, v Německu to byl pro české legionáře nejlepší výkon. Na šestibodové škále dosáhl trojky Petr Gabriel z Bielefeldu, ostatní byli horší. Dortmundská dvojice Tomáš Rosický, Jan Koller dopadla stejně jako norimberský Marek Nikl o půl stupně hůř. Vratislav Lokvenc z Bochumi získal za výkon proti bývalým spoluhráčům z Kaiserslauternu čtyřku, Milan Fukal z Mönchengladbachu rovněž.

Jeho spoluhráči Václav Svěrkoš a Ivo Ulich si vysloužili o půl bodu horší vysvědčení. Jiří Kaufman z Hannoveru dokonce dostal za své počínání v útoku při domácí prohře s Bayernem Mnichov pětku.

Reklama

Související témata: