Hlavní obsah

Policie hrozí "kohoutům" z Newcastlu stíháním

PRAHA

Potyčka mezi dvěma fotbalisty Newcastlu United Lee Bowyerem a Kieronem Dyerem během zápasu anglické Premier league může mít vážnější dohru než se zdálo. Oba hráče si totiž v úterý k výslechu předvolala britská policie a fotbalovým hvězdám může hrozit obvinění z trestného činu.

Článek

"Dva lidé zúčastnění incidentu 2. dubna na fotbalovém stadionu St. James Park byli včera předvoláni k výslechu na policejním okrsku Northumbria," potvrdila médiím informaci mluvčí britské policie. "Celý spis případu byl nyní podstoupen královské prokuratuře, která rozhodne o jejím osudu," dodala s tím, že celá věc je ve vyšetřování a policie nebude poskytovat další podrobnosti.

Druhého dubna hrál Newcastle zápas s Aston Villou a osm minut před koncem utkání se před zraky 50 tisíc diváků a televizních kamer začali pošťuchovat domácí borci Bowyer s Dyerem. Bowyer Dyera udeřil a strčil do něj, zatímco fotbalista tmavé pleti se jen bránil. Rozhodčí oba hráče vyloučil, Newcastle zápas prohrál 0:3.

Anglická fotbalová asociace následně potrestala Bowyera zákazem startů ve čtyřech zápasech, Dyer dostal distanc na tři utkání. Newcastle navíc Bowyerovi pozdržel vyplácení mzdy po dobu šesti týdnů a záložník, jenž měl už v minulosti problémy se sebeovládáním, se ještě v pátek bude zodpovídat před disciplinární komisí.

Reklama

Související témata: