Hlavní obsah

VIDEO: Excelentní rána z vlastní poloviny. Nizozemský čahoun ohromil Austrálii

Melbourne

V srpnu mu bude už pětatřicet let. Na závěr kariéry se rozhodl okusit angažmá v daleké Austrálii a na působení u protinožců bude mít nádherné vzpomínky. Bývalý nizozemský reprezentant Orlando Engelaar, hájící barvy Melbourne Heart, nadchl tamní fotbalové příznivce gólem, který se jen tak často nevidí.

Excelentní gól z vlastní půlky v podání Engelaara.

 
Článek

Téměř dvoumetrový chlapík, jenž si v minulosti zahrál mj. za Genk, Schalke a PSV Eindhoven, se zařadil v Austrálii mezi žhavé aspiranty na gól roku.

Melbourne Heart přivítal v rámci 24. kola nejvyšší soutěže tým Central Coast. Utkání bylo nerozhodné až do 34. minuty. Hosté v tu chvíli obléhali pokutové území soupeře, jejich přihrávka byla ale zablokovaná a odražený míč pozvolna mířil do středového kruhu.

Zmocnil se ho nakonec Engelaar, očekávaný brejk se však neurodil. Zkušený záložník si na vlastní polovině hřiště všiml, že gólman Liam Reddy stojí poměrně daleko od své svatyně a odhodlal se tedy k odvážnému zakončení. Skákající balón poslal z první levačkou přímo na bránu a jeho báječný lob skončil k obrovské radosti domácích fanoušků v síti.

Ani úžasný Engelaarův kousek však Heart body nezajistil. Gólem do šatny totiž nejprve vyrovnal Kim a po změně stran dokonal obrat Ibini-Isei. Melbourne Heart zůstává po porážce 1:2 na předposlední příčce tabulky, Central Coast je čtvrtý.

Reklama

Související témata: