Hlavní obsah

Eto'o neskóroval a ve Zlaté kopačce zůstává druhý

PRAHA

Barcelonský útočník Samuel Eto'o promarnil jedinečnou šanci dotáhnout se v soutěži Zlatá kopačka na nejlepšího kanonýra v evropských soutěžích Thierryho Henryho. Kamerunský reprezentant se ve víkendovém utkání proti Villarrealu neprosadil a na francouzského ostrostřelce z Arsenalu mu stále scházejí dva body, čili jeden vstřelený gól.

Foto: REUTERS

Thierry Henry stále vede pořadí Zlaté kopačky.

Článek

Eto'o tak bude mít šanci na reparát a dostižení Henryho v posledním kole španělské ligy, kdy se Barcelona rozloučí se sezonou v San Sebastianu. Druhou pozici společně s Eto'em sdílí slovenský útočník ve službách Norimberku Marek Mintál; ten v posledním kole německé bundesligy skóroval proti Mohuči.

Těsně za elitní trio se díky hattricku dostal útočník Villarrealu Diego Forlán, který tentokrát v přímém souboji zastínil barcelonského Eto'a. Forlán nyní na druhé místo ztrácí dva body.

V soutěži Zlatá kopačka rozhoduje o vítězi celkový počet nasbíraných bodů. Jednotlivé soutěže mají své koeficienty náročnosti a těmi se počet nastřílených branek násobí. Nejvyšší koeficient 2 mají soutěže ve Španělsku, Itálii, Anglii, Francii a Německu. Česká liga má koeficient 1,5.

Pořadí soutěže Zlatá kopačka:
HráčBodyGólyZb.zápasy
1. Thierry Henry (Arsenal)50250
2. Samuel Eto'o (Barcelona)48241
2. Marek Mintál (Norimberk)48240
4. Diego Forlán (Villarreal)46231
4. Cristiano Luccarelli (Livorno)46231
6. Fatih Tekke (Trabzonspor)45301
7. Alberto Gilardino (Parma)44221
7. Roy Makaay (Bayern)44220
7. Ricardo Oliveira (Betis Sevilla)44221
10. Dirk Kuijt (Feyenoord)43,5290

Reklama