Hlavní obsah

Straka bude trénovat Ahlen i v příští sezóně

PRAHA

František Straka bude i v příští sezóně trénovat fotbalisty druholigového Ahlenu. Český kouč pět dnů po záchraně v druhé nejvyšší soutěži v Německu prodloužil smlouvu o další sezónu. Má v ní však zanesenu podmínku, že v případě zájmu prvoligového klubu bude uvolněn.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

František Straka

Článek

Straka přišel do Ahlenu letos v březnu poté, co musel v zimní přestávce skončit na lavičce pražské Sparty. Od vedení týmu LR dostal hlavní úkol - zachránit klub v druhé bundeslize. Sestupu se jeho svěřenci definitivně vyhnuli ve víkendovém závěrečném kole, v němž vyhráli 4:3 na hřišti Mnichova 1860. Hned poté začaly v Ahlenu bouřlivé oslavy a vedení klubu se všemožně snažilo českého kouče udržet.

Straka si pochvaloval, jakým způsobem s ním klubový prezident jednal. "Udělal vše pro to, abych zůstal. Smlouva je skutečně lukrativní," uvedl trenér a prozradil, že v průběhu jara dostal také nabídku vést Kaiserslautern, nechtěl však krátce po svém příchodu Ahlen opustit. "Nebylo by etické v době, kdy se dělalo vše pro záchranu, abych skončil," řekl Straka.

Příprava na novou sezonu začne v Ahlenu 25. června. Den poté se Straka, jenž v sobotu oslaví sedmačtyřicáté narozeniny, přesune se svým mužstvem na týdenní tréninkový kemp do Česka.

Fotbalisty čeká asi krušné období, protože kouč se netají přáním dostat svůj tým na jinou kvalitativní úroveň, a to přinese velké změny v hráčském kádru. "Změny začaly už v závěru sezony a rád bych stavěl na těch, kteří k záchraně přispěli. Tým ale bude nutné také rozumně omladit," naznačil kouč své záměry.

Reklama

Související témata: