Hlavní obsah

VIDEO: Skandál! Fanoušci Petrohradu napadli hráče Dynama, zápas zůstal nedohrán

Moskva

Ruská fotbalová liga má další skandál! Zápas mezi Zenitem Petrohrad a Dynamem Moskva byl v 87. minutě kvůli výtržnostem fanoušků za stavu 2:4 přerušen a zůstal nedohrán. Příznivci domácího klubu totiž pronikli na hřiště a jeden z nich udeřil do hlavy obránce hostů Vladimira Granata.

Skandální chování fanoušků Petrohradu

 
Článek

"Kdybych byl napaden, nutili byste mě vrátit se zpátky na hřiště? Neudělal bych to. Byl několikrát udeřen do obličeje a řekl, že se tam nechce vrátit. Co můžete dělat?" řekl trenér Dynama Stanislav Čerčesov.

Rozhodčí po incidentu poslal týmy do kabin a po dohodě s delegátem rozhodl o ukončení duelu. O osudu zápasu rozhodne disciplinární komise, podle médií je vysoce pravděpodobné kontumační vítězství Dynama.

Podobná situace nastala i v roce 2012, kdy jeden z fanoušků Zenitu během zápasu s Dynamem vhodil na hřiště světlici, která zranila gólmana moskevského klubu Antona Šunina. Zápas byl tehdy rovněž ukončen a později bylo rozhodnuto o kontumační výhře Dynama 3:0.

Zenit, který vede bývalý trenér Tottenhamu a Chelsea André Villas-Boas, je kolo před koncem soutěže s 60 body druhý. Z čela tabulky ruské ligy jej sesadila výhra CSKA Moskva nad Tomskem 2:0.

Reklama

Související témata: