Hlavní obsah

Hvězdy Chelsea dorazí do Prahy na etapy

PRAHA

Fanoušci Chelsea v Česku si o víkendu přijdou na své. V rámci akce "Petr Čech a přátelé" dorazí do Prahy trojice hvězd londýnského klubu - kapitán John Terry, jeho spoluhráč z anglické reprezentace Frank Lampard a islandský útočník Eidur Gudjohnsen.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Frank Lampard

Článek

Do role průvodců se nominují jejich čeští spoluhráči Petr Čech a Jiří Jarošík, k nimž přibude jako host obránce Šachtaru Doněck a Čechův kamarád Tomáš Hübschman.

Čtyřiadvacetiletý kapitán klubu ze Stamford Bridge Terry dorazí do Prahy v pátek, kdy se s českými fotbalisty zúčastní tiskové konference. Lampard a Gudjohnsen by měli přiletět v sobotu. Právě na tento den je naplánován pestrý program pro fanoušky.

Penalty na Čecha

Akce v prostoru Celnice u pražského náměstí Republiky začne již v 10 h a skončí kolem 17. hodiny autogramiádou zúčastněných hvězd. Součástí bohatého sportovněkulturního programu budou i dvě fotbalová utkání.

"Na hřišti o rozměrech 9x15 metrů na menší branky počítáme s účastí pěti hráčů na každé straně. K trojici fotbalistů se na každé straně vždy přidají dva hosté," řekl David Trávníček z pořádající firmy Sport Invest Marketing. Kromě toho se budou dvakrát během dne kopat penalty na Čecha. Za tímto účelem dovezou organizátoři klasickou fotbalovou branku. "Šanci kopnout si nebo zahrát fotbal s hvězdami budou mít i na místě vylosovaní fanoušci," prozradil Trávníček.

Ochutnají také pečené koleno

Ve 13 h předá Terry Čechovi slavnostně Zlatý míč ČR, jehož vítězem se reprezentační brankář stal v úterý. V dějišti akce se navíc budou prodávat z Anglie dovezené originální suvenýry Chelsea: dresy, plakáty, míče či trička včetně těch nejoblíbenějších k vítězství v Premier League s nápisem Champions.

Pro fotbalisty je kromě oficiální sobotní akce, na níž přislíbila účast i britská velvyslankyně v České republice Linda Duffieldová, naplánován doprovodný program. Jeho konkrétní podobu však organizátoři nechtějí v plné šíři zveřejňovat. "Během soboty budou mít hráči možnost absolvovat ochutnávku moravských vín, večer proběhne party přímo v Celnici jen pro pozvané hosty," přiblížil Trávníček.

Neděli mají hráči vyhrazenou na golf a zřejmě stihnou i prohlídku Prahy. "Večer máme zamluvená místa v jedné pivnici a kromě dobrého piva jim chceme nabídnout i nějaké české speciality, jako například pečené vepřové koleno," uvedl Trávníček. V pondělí kolem poledne odletí Terry, Lampard a Gudjohnsen zpět.

Reklama

Související témata: