Hlavní obsah

Gerrard vzkázal, že už za Liverpool hrát nechce

PRAHA

Ani zvýšení platu na 100 tisíc liber týdně nepřimělo Stevena Gerrarda přemýšlet o prodloužení kontraktu v Liverpoolu. Kapitán týmu posledních vítězů Ligy mistrů vzkázal v úterý odpoledne vedení týmu, že chce z klubu odejít. Jen pár hodin předtím dostal Liverpool nabídku za přestup Gerrarda do Chelsea v rekordní výši 32 miliónů liber. Tehdy ji ještě odmítl.

Článek

Liverpool chtěl do poslední chvíle svého nejdůležitějšího hráče za každou cenu udržet, Gerrardovým prohlášením se však situace podstatně změnila. V případě přestupu do Chelsea za 32 miliónů liber (přes 1,4 miliardy korun) by šlo o rekordní transakci v anglickém fotbale. Dosud nejvíc zaplatil Manchester United za obránce Ria Ferdinanda, kterého koupil v roce 2002 z Leedsu za 29,1 miliónu liber.

"Klub jasně naznačil, že chce udržet Stevena na Anfield Road. Bohužel, on nám odpoledne řekl, že nepřijme nabídku vylepšené a prodloužené smlouvy, protože chce z klubu odejít. Velmi litujeme jeho rozhodnutí," píše se v prohlášení na oficiální internetové stránce Liverpoolu.

Roztržka s trenérem

Gerrard po triumfu v Lize mistrů souhlasil s tím, že v Liverpoolu zůstane, i když předtím měl v úmyslu odejít. Nyní byl však zklamán z toho, že vedení klubu nespěchalo s očekávaným prodloužením jeho smlouvy až do roku 2009 (nynější smlouva je do roku 2007) a vylepšení platu z 80 na 100 tisíc liber týdně.

Vyjednávání o nové podobě kontraktu bylo přerušeno o víkendu, kdy údajně došlo v tréninkovém centru Reds k ostré výměně názorů mezi Gerrardem a trenérem Liverpoolu Rafaelem Benítezem. Hráč poté vyjádřil přesvědčení, že s ním španělský kouč nepočítá a definitivně zrušil veškerá jednání s vedením klubu.

"Mám za sebou nejtěžší období svého života. Opravdu jsem měl v úmyslu podepsat nový kontrakt, ale události v posledních týdnech mě přiměly změnit názor," uvedl Gerrard s tím, že se nechce pouštět s vedením Liverpoolu do slovní přestřelky. "Mám ke klubu i lidem v něm velký respekt," dodal.

Benítez: Pořád jsme čekali

K údajné přestřelce mezi hráčem a trenérem se nechtěl blíže vyjadřovat ani Benítez. Když ale v pondělí odpoledne představoval čtyři nové posily klubu, dotěrným otázkám novinářů na toto téma se nevyhnul. "Když jsme během uplynulé sezóny třikrát zkoušeli se Stevenem mluvit o nové smlouvě, vždy jen odpověděl, že potřebuje čas. Tak jsme čekali," vysvětloval Benítez.

Sám přitom potvrdil, že má zájem na tom, aby Gerrard v Liverpoolu zůstal. Dokonce prý se sportovním ředitelem klubu Rickem Parrym už spekulovali i o jeho pozici v Liverpoolu po konci aktivní kariéry. Gerrard v Liverpoolu vyrostl a stal se ikonou fotbalového klubu z města Beatles, fanoušci jej doslova milují.

O Gerrarda vedle Chelsea projevil zájem také Real Madrid, kam by jej Liverpool jistě pustil raději než ke svému konkurentovi v Premier League. Toho jsou si v Chelsea dobře vědomi, právě proto vyšroubovali svou nabídku do rekordní výše.

Reklama

Související témata: