Hlavní obsah

Liverpool už ztratil zájem o Figa

MADRID

Portugalský záložník Luis Figo fotbalisty Liverpoolu neposílí. Trenér letošních vítězů Ligy mistrů Rafael Benítez v pondělí prohlásil, že klub už nemá zájem angažovat někdejšího nejdražšího fotbalistu světa z Realu Madrid.

Foto: ČTK

Luis Figo (vlevo) zatím zůstává v Realu Madrid.

Článek

"Hledáme na pravou stranu jiné alternativy. Uvidíme, co pro nás bude nejlepší. Získat Luise by bylo příliš složité," řekl španělský kouč novinářům. Figo už se s Liverpoolem málem dohodl, ale Real za něj náhle začal požadovat dva miliony liber, což aktivitu anglického klubu zmrazilo.

Benítez se nyní pokouší získat k Milanu Barošovi do útoku Petera Crouche ze Southamptonu, který si v květnu odbyl debut v anglické reprezentaci. Se současným klubem by však v příští sezoně musel hrát jen druhou ligu.

Dvaatřicetiletý Figo stále zůstává hráčem Realu, s kterým absolvuje i nadcházející turné po Spojených státech a Asii. Po minulé sezoně, v níž ztratil místo v základní sestavě, se však stále mluví o jeho možném odchodu ze San Bernabeu. O Figa nyní projevil zájem také Inter Milán, který je prý ochoten odstupné vyplatit.

Real zahájí turné, kterého se zúčastní 24 hráčů včetně hlavních týmových hvězd Ronalda, Zinedina Zidana, Davida Beckhama a Raúla, v sobotu zápasem proti mexické Guadalajaře v Chicagu. Poté se utká s Los Angeles Galaxy a další utkání sehraje v Číně, Japonsku a Thajsku.

Reklama

Související témata: