Hlavní obsah

Baroš má mít jasno do konce týdne

PRAHA

Fotbalista Milan Baroš podle britských médií s takřka stoprocentní jistotou nezůstane v kádru Liverpoolu. Podle deníku Guardian se má Barošův agent Pavel Paska sejít během týdne s trenérem Reds Rafaelem Benítezem a konečně se dozvědět, zda s jeho chráněncem vedení posledního vítěze Ligy mistrů počítá či nikoliv.

Článek

Paska se měl podle listu s Benítezem sejít už o víkendu na týmovém soustředění ve Švýcarsku, ale schůzka byla nakonec odložena na tento týden. Britská média nezmiňují nic jiného, že Benítez na ní Paskovi sdělí, ať Barošovi hledá angažmá jinde.

Spekulují, že nejlepší střelec loňského Eura pravděpodobně zůstane v Premier League. Vedle zájmu West Hamu, který prý připravuje vylepšenou nabídku, se čerstvě ozvala také Aston Villa. Tým, do nějž v létě přešel Patrik Berger, čeká, až prodá reprezentačního útočníka Daria Vassella. Za něj požaduje tři milióny liber, k nimž ještě za Baroše stejnou sumu přihodí.

Podle informací deníku Daily Mirror si Liverpool aktuálně cení třiadvacetiletého hráče právě na šest miliónů liber. Aston Villa se o oporu reprezentace zajímala už loni. O Vassella stojí Manchester City, který shání náhradu za Shauna Wrighta Phillipse. Ten odešel do Chelsea za 21 miliónu liber, čímž Manchester získal na trhu prakticky volnost.

Smlouva na dva roky, do plánů se nehodí

Další možností údajně je, že Liverpool může Baroše vyměnit se Southamptonem za o rok staršího Petera Crouche, jenž je Benítezovou vysněnou posilou.

Baroš má v Liverpoolu smlouvu ještě na dva roky. Benítez už s ním ale nepočítá. Když probíral šance útočníků na příští sezónu, jeho jméno vůbec nezmínil. "V útoku bude větší rvačka o místo. Konečně můžeme v Lize mistrů využít Morientese. Luis García se uzdravil, je tam i Cissé a také univerzál Kewell, když bude fit," uvedl.

Benítezovi se Baroš nikdy nehodil do plánů a navíc jej naposledy naštval, když odmítl nabídku Lyonu, jenž za něj nabízel 10 miliónů liber. Naopak kouč Aston Villy David O'Leary patří už dlouho k obdivovatelům rychlonohého forvarda.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.