Hlavní obsah

Straka skončil ve Slovanu Bratislava, potvrdilo vedení klubu

Bratislava
Aktualizováno

Český trenér František Straka se duelu Evropské ligy mezi Spartou Praha a Slovanem Bratislava na lavičce slovenského celku nedočká. Šestapadesátiletý trenér totiž po dohodě s vedením klubu v týmu skončil. Informaci jako první přinesla televize TA3, vzápětí ji potvrdil generální ředitel Slovanu Petr Kašpar.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

František Straka

Článek

O tom, že Straka nemá v bratislavském celku komfortní pozici, se spekulovalo už delší dobu. Jeho svěřenci totiž prožívají mizernou sérii. Sedm soutěžních zápasů čekají na výhru. Debakl utrpěli v Evropské lize od Young Boys Bern, gól nevstřelili ani Neapoli a poslední kapkou byl zápas domácí nejvyšší soutěže a porážka 0:4 v Trenčíně.

„Nechceme nic šít horkou jehlou takhle krátce po zápase, ale vypadá to, že pro Františka Straku to byl u nás poslední zápas. Debatovali jsme nad tím už před tímto zápasem, chtěli jsme mu dát ještě šanci něco spravit, ale vidíte, jak to dopadlo," naznačoval pro RTVS radikální změnu už po zápase generální ředitel Slovanu Petr Kašpar.

Tak špatnou sérii Kašpar nepamatuje

Televize TA3 poté vyslala do světa zprávu, že se Straka s vedením klubu dohodl na okamžitém ukončení spolupráce. Informaci pro agenturu TASR Kašpar potvrdil: „Po prohře v Trenčíně jsme se definitivně rozhodli ukončit spolupráci s panem Strakou. Ještě koncem srpna jsme byli na vítězné vlně, pak se to však zlomilo. Nepamatuji si, kdy Slovan naposledy táhl tak neúspěšnou sérii," uvedl Kašpar.

Novým trenérem Slovanu by se mohl stát někdejší slovenský reprezentant Dušan Tittel, i když zatím nemá požadovanou licenci. „S panem Tittelem jsme v každodenním styku a kontaktu. Je však ještě předčasné říkat, zda právě on převezme trenérské žezlo po Strakovi. V průběhu reprezentační přestávky to celé vyhodnotíme a budeme muset vyřešit také některé věci týkající se hráčské stránky. Hráči Slovanu nemohou k zápasům přistupovat tak, jako v posledních utkáních," prohlásil Kašpar.

Dalším soupeřem bratislavského celku bude v Evropské lize pražská Sparta, za kterou v minulosti Straka hrál a později ji i trénoval.

Reklama

Související témata: