Hlavní obsah

Heinz přestoupil do Galatasaraye

PRAHA

Fotbalový reprezentant Marek Heinz se dočkal vysněné změny dresu, z Mönchengladbachu v pondělí přestoupil do Galatasaraye Istanbul. Turecký klub za něho zaplatil podle německých zdrojů 2,25 milionu eur, v přepočtu 67 milionů korun. Hráčův přestup potvrdil jeho agent Pavel Zíka, podle něhož by během pozdních večerních hodin na pražském jednání měla být doladěna hráčova dvouletá smlouva s roční opcí.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marek Heinz v dresu české reprezentace

Článek

Podle Zíky na poslední chvíli změnily obě strany připravený plán a fotbalista dnes necestoval do Turecka na prohlídku klubového zázemí a zdravotní test. Jednání o přestupu se proto uskutečnila v Praze. "Marek by nestačil v úterý reprezentační sraz, a tak cestu do Turecka odložil až do skončení kvalifikačního dvojzápasu," vysvětlil Zíka z agentury Sport Invest, která stála za většinou letních přestupů českých fotbalistů.

Heinz se sice dostal během léta do základní sestavy německého klubu, ale v minulosti několikrát zopakoval, že hodlá bundesligu opustit. Již dříve působil v Hamburku, odkud se ale vrátil do vlasti a sezonu 2003/2004 strávil v Baníku Ostrava. Po ročním angažmá v Borussii odchovanec olomouckého fotbalu znovu mění dres a stane se již sedmým českým hráčem, působícím v turecké lize.

V Denizlisporu hrají Radek Dosoudil a Tomáš Abrahám, dres Manisasporu oblékají Michal Meduna s Petrem Johanou a teprve nedávno zamířil do Trabzonsporu Tomáš Jun. Jiří Homola podepíše svou smlouvu s Matatyasporem v úterý.

Heinz se stal navíc desátým hráčem současné české fotbalové reprezentace, který během letošního léta změnil klubový dres. Před ním odešli do nových působišť Jankulovski, Pospěch, Rozehnal, Polák, Skácel, Šmicer, Baroš, Jun a také Lokvenc, který v nejbližší kvalifikaci bude chybět kvůli zraněnému kolenu.

Reklama