Hlavní obsah

Srb neproměnil penaltu, chuligáni mu v šatně přiložili pistoli k hlavě

Bělehrad

Pět minut před koncem utkání nejvyšší srbské ligy neproměnil pokutový kop, když branku obloučkem přestřelil, a tak fotbalisté Nového Pazaru prohráli na hřišti FK Rad 0:1. Smutek z prohry však u sedmadvacetiletého obránce Žarka Udovičiče přebila událost, která následovala dva dny po zápase.

Neproměněný pokutový kop Žarka Udovičiče.

 
Článek

Několik chuligánů totiž vtrhlo do šatny tréninkového centra Nového Pazaru a jeden z nich Udovičičovi přiložil hlaveň pistole k obličeji.

„Ptal se mě, jestli jsme spolu s vedením zápas prodali. Pistoli mi držel metr od hlavy, kdyby chtěl, klidně mě mohl zastřelit," řekl obránce pro list Žurnal. Udovičič následně po dohodě s vedením ukončil v klubu své působení.

„Hráči v Srbsku žijí v neustálém strachu, jestli jim u dveří nezabouchají naštvaní chuligáni, nebo jestli jim někdo nezapálí auto," prohlásil prezident srbské asociace profesionálních fotbalistů Mirko Poledica. „Znepokojuje mě, že svaz se incidentem vůbec nezaobíral. Asi bude jednat až v případě, že nějaký chuligán hráče zabije. Svaz se musí zasadit o bezpečnost hráčů, nebo příště může dojít k opravdové tragédii," dodal Poledica.

Reklama

Související témata: